De 19-jarige zevenkampster plaatste zich in het hoogspringen voor het WK indoor, dat van 7 tot en met 9 maart plaatsvindt in het Poolse Sopot, maar mikt vooral op het EK in augustus in Zürich.

Donderdag 6 februari

07:00

Tijd om op te staan op kot. Vandaag wordt het een drukke dag, door de combinatie les-persconferentie-training. Ik studeer aan de ULB van Luik, waar ik het eerste jaar bachelor in de geografie volg. Het is moeilijk om er een exacte duur op te plakken, maar ik hoop op vier in plaats van drie jaar mijn diploma te halen. Mijn ontbijt bestaat in het algemeen uit een kop thee, veel fruit en wat boterhammen.

08:00

Ik neem de bus naar Sart-Tilman, waar een halfuur later het vak informatica wordt gegeven. De les duurt in totaal twee uur. Het studiesysteem werd zodanig opgesteld dat ik alles wat kan spreiden. Door de vele stages wordt een lichter programma toegestaan en kon ik mijn examens verleggen. Ik krijg gelukkig veel hulp, want de eerste zes maanden waren toch zwaar. Het vraagt veel zelfdiscipline. Normaal was er nadien ook nog mathematica voorzien, maar die les mag ik overslaan omdat ik maar twee derde van de cursussen volg.

11:45

Een kwartier te laat kom ik toe in Brussel, nadat ik aan de universiteit werd opgehaald door een chauffeur voor de presentatie van de Flanders Indoormeeting van Gent komende zondag. Juist op tijd echter om wat vragen te beantwoorden voor de schrijvende pers en de opgetrommelde tv-ploegen. Er is achteraf nog tijd om een belegd broodje te eten en een drankje te nemen. Voorlopig moet ik er niet echt op letten wat ik neem en te strikt zijn.

14:00

Opnieuw op de schoolbanken voor een les geografie, die maar liefst drie uur duurt. Ik voel me wat vermoeid. Maar doordat het interessante materie is, heb ik weinig last om de concentratie te behouden.

17:30

De geplande pistetraining wordt op aangeven van mijn coach geschrapt en een dag verschoven, omdat er te veel verkeer is en het bezoek aan de osteopaat zich meer opdringt. Ik sukkel immers al jaren met de rug. Het komt er dus op aan om de lenigheid en soepelheid te bevorderen met specifieke oefeningen. Want het gebeurt nog te regelmatig dat ik met bepaalde pijnscheuten moet afrekenen. Zeker op stage en richting de competitiewedstrijden proberen we die blokkades te verhinderen. Preventief werken is dus aangewezen.

20:00

Na een korte pitstop op mijn kot trek ik met enkele vrienden naar de bioscoop. Daar bekijken we de film 12 years a slave, een Amerikaans historisch drama van Steve McQueen en gebaseerd op een autobiografie.

22:45

We mogen opnieuw schaapjes tellen en vallen gemakkelijk in slaap.

DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier