Wat herinner je je nog van de eerste ontmoeting met Johan ?

Nancy Van de Vloet : “In de eerste plaats zie je natuurlijk het uiterlijk, maar het viel mij meteen op hoe attent en sympathiek hij is. In het begin verliepen onze contacten vooral via de vriendenkring, daarna begonnen we onder ons tweetjes af te spreken. We gingen in die periode vaak eerst iets drinken en daarna naar de bioscoop. Gelukkig deelden we dezelfde smaak qua films en muziek.”

En wat zijn dan de voorkeuren ?

“Ik zie graag thrillers of drama’s genre Trainspotting : een beetje alternatiever. Qua muziek heb ik het voor rustige pop : REM, Coldplay of Robbie Williams. De televisie zetten we niet vaak op. Het enige programma dat ik probeer te zien, is het nieuws van acht uur.”

Beschrijf Johan eens ?

“Hij is heel rustig en bijzonder attent. Hij verrast mij bijvoorbeeld geregeld met een bloemetje. Als negatieve karaktertrek zou ik zijn koppigheid noemen.”

Op het veld moet hij autoritair zijn, is hij in huis ook zo ?

“Helemaal niet. Het werk en thuis houdt hij strikt gescheiden.”

Johan is veel weg, jij draagt waarschijnlijk de grootste verantwoordelijkheid in het huishouden ?

“Ja, dat klopt. Ofwel accepteer je dat, ofwel niet en dan moet je maar andere wegen opzoeken. Ik verlang wel dat hij zijn vrije tijd met het gezin doorbrengt. In de week zorgt hij ’s morgens voor June (6 jaar), onze dochter. Hij doet haar haar, kiest de kleren, maakt het ontbijt en brengt haar naar school. Met het haar heeft hij soms moeite, vooral als het vlechtjes zijn. Ik heb aan de juf gevraagd of zij dat kan bewerken als het minder goed geslaagd is ( lacht).”

Heb je hogere studies gevolgd ?

“Ik behaalde een diploma secretariaat-talen. Nu werk ik al veertien jaar bij Bayer, in Brussel. Gelukkig heb ik er glijdende uren, op die manier kan ik het een beetje opvangen wanneer Johan naar het buitenland moet voor een wedstrijd.”

Heb je dan nog voldoende tijd voor elkaar ?

“Soms niet, neen. Als Johan moet trainen in Leuven en Tongerlo, zien we elkaar weinig tijdens de week. Wij zitten ook zelden samen aan tafel. Dat doen we vaak alleen in het weekend.”

Wat vind je van zijn bezigheden als scheidsrechter ?

“Ik vind het een hele prestatie wat hij doet. Hij heeft een voltijdse baan, daarnaast nog zijn trainingen en in de weekends een wedstrijd. Hij offert veel op voor de arbitrage, ik vind dat bewonderenswaardig.”

Ben je zelf sportief ?

“Vroeger beoefende ik lange tijd klassiek ballet, van mijn tiende zat ik bij een amateurvereniging in Mechelen. Met de geboorte van June verwaterde dat.”

Wat doe je om de vrije tijd op te vullen ?

“Ik lees veel en ik ga enorm graag winkelen. Ik doe niets liever dan op zondagnamiddag met het gezinnetje naar de stad te trekken en rond te wandelen. Meestal Antwerpen, soms Mechelen of Brussel. We houden beiden van reizen en ontdekken graag nieuwe culturen.”

Je hebt nu een dochtertje van zes, blijft het bij één kindje ?

“Ik vrees van wel. Ik had er graag nog een dochtertje bij, maar ik denk niet dat het er nog van zal komen. Zo druk als Johan het nu heeft, is er geen tijd voor een tweede kindje.”

door Matthias Stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier