Hoe is het om als vriendin van een voetballer door het leven te gaan ?

In het begin vond ik het vrij moeilijk, omdat je altijd door iedereen bekeken wordt. De mensen zien je als ‘vriendin van’. Ondertussen zijn wij twee en een half jaar samen en begin ik dat normaal te vinden. Ik kan het me zelfs niet anders meer voorstellen. Stein gedraagt zich ook niet echt anders, denk ik. Op Lierse kennen de meeste mensen mij ondertussen. Aanvankelijk had ik het moeilijk met de vele afzonderingen en stages, maar ook dat went.

Hou je van voetbal ?

Ik heb er leren van houden. Het heeft wel ongeveer een half jaar geduurd vooraleer ik de spelregels min of meer doorhad, maar nu gaat het wel. Wedstrijden van ploegen waar ik niemand ken, boeien me wel veel minder dan de matchen van Lierse. Ik probeer alle wedstrijden van Stein te volgen. Op verplaatsing rij ik dan, samen met nog enkele spelersvrouwen, mee met een supportersbus.

Hecht je veel belang aan je uiterlijk ?

Ik denk dat iedereen wel belang hecht aan zijn uiterlijk, maar het is zeker niet zo dat ik er constant mee bezig ben. Met Stein zijn uiterlijk moei ik mij niet, Stein is ook helemaal niet ijdel. Hij staat zeker geen uren voor de spiegel. Verre van zelfs.

Ben je sportief ?

Totaal niet ! Vroeger heb ik wel altijd iets van sport gedaan, maar ik heb niets volgehouden. Volleybal, turnen. Na enkele jaren was ik dat telkens beu en nu doe ik enkel nog een heel klein beetje aan sport, omdat ik op school lichamelijke opvoeding krijg.

Wat studeer je ?

Ik zit op de hogeschool en studeer voor leerkracht lager onderwijs. Nochtans heb ik vroeger altijd gezegd dat ik kinesist wou worden. En toen ik heel klein was, wou ik mijn vader zijn baas worden in het leger. Na mijn studies hoop ik in het bijzonder onderwijs te kunnen stappen. Mijn zusje zit ook op zo’n school.

Leg je snel contact met andere mensen ?

Nu gemakkelijker dan vroeger. Natuurlijk door mijn relatie met Stein, want iedereen begint tegen jou te praten, maar ook door mijn studies. Op school leren ze ons gewoon praten, want het is natuurlijk toch de bedoeling dat wij later voor een klas gaan staan.

Wat is het laatste waaraan je veel geld hebt uitgegeven ?

Een cadeautje voor Stein. Toen we twee en een half jaar samen waren, kocht ik hem een broek, een t-shirt, een hemdje en een ketting. Voor mijn persoonlijk budget was dat toch een relatief duur geschenk.

Is Stein romantisch ?

Ja ! Dat merk ik vaak aan kleine dingen. Toen wij de eerste keer samen op reis waren, had hij mij op een bepaald moment opgesloten in de gang. Toen ik terug binnen mocht, stond de hele kamer vol met kaarsjes.

Wat zijn zijn meest typerende karaktertrekken ?

Hij is heel komisch, heel lief en enorm sociaal.

Ben je snel jaloers ?

( Heel overtuigd) Ja ! Ik heb ook geen problemen om dat toe te geven. Soms is dat wel een probleem, omdat Stein natuurlijk veel aandacht krijgt, maar ik moet zeggen dat ik daar nu al veel beter mee om kan dan in het begin. Stein is zelf trouwens ook snel jaloers, hoor. Als ik met een jongen praat, vraagt hij achteraf meestal wat uitleg. ( Lacht) Ik denk dat een gezonde vorm van jaloezie ook wel mag in een relatie. Ik zou het zelfs raar vinden, moest hij nooit jaloers zijn.

door Ilse Peleman,

“Mijn droomauto is een BMW, maar over het algemeen ben ik niet echt materialistisch ingesteld.”

“Ik denk dat een gezonde vorm van jaloezie wel mag in een relatie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier