Voor PSV brak er met de kansloze uitschakeling in de Champions League door Lyon een periode van bezinning aan. Na het topduel van afgelopen zaterdag tegen Ajax is het bestuur aan zet om zowel trainer/technisch directeur Guus Hiddink als aanvoerder Phillip Cocu te behouden.

De middenvelder waarschuwde in Lyon nog eens dat de clubleiding niet te lang mag wachten. “Het moet snel duidelijk zijn hoe de ploeg er volgend seizoen uitziet. Onze situatie is niet zo eenvoudig. PSV lijdt al enkele jaren verlies en kan slechts zelden investeren in nieuwe spelers. Gelukkig is dat nu wel gebeurd met de aankoop en contractverlenging van Arouna Koné“, verklaarde de 35-jarige Cocu in de Volkskrant. “Het is appels met peren vergelijken. De prestatie van vorig seizoen in de Champions League was een uitschieter.”

Hiddink kon het na de 4-0-afstraffing in Lyon niet nalaten te wijzen op verschillende budgetten. “Al klinkt dat nu een beetje flauw”, besefte hij. “Maar met het bereiken van de tweede ronde voldeden we dit seizoen aan de doelstelling.” De vraag is echter of Hiddink wel de behoefte voelt om een volgende renovatie vorm te geven. “Ik kan me voorstellen dat de coach het voor gezien houdt als weer drie of vier spelers weggaan”, oppert Cocu. “Het mag niet nog eens gebeuren dat PSV bij de competitiestart enkele spelers kwijtraakt.”

De bal ligt nu in het kamp van het PSV-bestuur, stelt de oud-speler van Barcelona. “Die moet deze groep bij elkaar zien te houden en enkele versterkingen halen. De kunst is er snel bij te zijn. De club moet niet wachten tot na het WK. Dan hebben enkele spelers goed gepresteerd en hangt er een duurder prijskaartje om hun nek. Ik heb het al vaker gezegd. Waarom zou ik nu plots bijtekenen ? Ik begrijp het belang van PSV, maar ik voetbal in de eerste plaats voor mezelf.”

Benjamin De Ceulaer, dit seizoen door Feyenoord uitgeleend aan RKC, brak in het duel tegen ADO Den Haag zijn kuitbeen na een trap van ploeggenoot Robert Fuchs. De oud-spits van Sint-Truiden mist daardoor de rest van het seizoen. Hans van de Haar viel uit met een scheurtje van het middenvoetsbeentje. Eddy Putter (24) keert komende zomer terug, na een jaartje FC Dordrecht.

FC Utrecht lichtte de optie op Giuseppe Rossini (19), een Belgisch-Italiaanse aanvaller die afgelopen zomer werd weggehaald bij de invallers van RAEC Bergen.

Maarten Martens (22, RKC) speelt de volgende vijf seizoenen voor AZ. De aanvallende middenvelder, die begin februari een buitenband van zijn linkerknie scheurde, revalideert momenteel na zijn operatie.

Pieter Collen (25) praat met Feyenoord over een contractverlenging.

DaMarcus Beasley (PSV) overweegt een vertrek. De Amerikaanse international voelt zich nog altijd niet op zijn gemak en is op zoek naar vertrouwen. Ook Theo Lucius speelt met die gedachte.

Stefaan Tanghe (gebroken rib) en Jan Wuytens (enkel) zijn voorlopig niet inzetbaar voor Heracles.

Aron Winter is de nieuwe trainer van Jong Ajax. De 84-voudige international wordt de opvolger van John van den Brom, die werkzaam blijft als hoofd opleidingen. Ook Frank de Boer en Michel Kreek keren terug als jeugdtrainer.

Centrale verdediger Danny Schenkel (27) verlengde zijn overeenkomst bij Sparta tot 2010.

FV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier