Hoe zou de verguisde Sunday Oliseh zijn heenronde bij Genk evalueren ? Zo weinig hij zijn stempel wist te drukken op het spel van Genk, zo weinig ook liet hij van zich horen in de media. Nochtans had de Nigeriaan daar redenen toe. Was hij het niet die door Jos Vaessen op een supportersavond was afgedaan als mislukte transfer ? “Maar ik geef daar ook nu geen commentaar op. Je moet nadenken voor je met de pers praat, dat is het enige wat ik weet. Dus zeg ik niets. Ik verwachtte dat ik na twee weken niet fit zou zijn, want tegen Lokeren, bij het begin van het seizoen, speelde ik mijn eerste officiële wedstrijd na zes maanden aan de kant te moeten blijven bij Dortmund. Met twee wedstrijden in de week had iedereen het trouwens moeilijk. Maar wie zei dat ik een verkeerde transfer was, is nu waarschijnlijk zijn vingers aan het opeten. Ik draai al vijftien jaar mee, ik heb al te veel meegemaakt om nog naar kritiek te luisteren – ik lees trouwens ook nauwelijks kranten.”

Wel voelt de middenvelder dat het hem steeds beter vergaat. “Maar ik kan niet zeggen dat ik voorheen minder goed speelde. We hadden gewoon tijd nodig om aan elkaar te wennen. Ik voel me nu ook fitter en dat helpt, want ik heb door mijn blessure en schorsing tijd gehad om het bos achter het stadion te leren kennen ( grijnst). Ik moest mezelf fit krijgen, want tegen Standard brak ik bijna mijn knie door in het gras te blijven steken, verrekte ik mijn spier en in die periode zat ik ook een schorsing uit. Alles kwam wat samen. Engelaar, Defour en ik begrijpen elkaar bovendien zonder te praten : tegen Beveren bijvoorbeeld hadden we het moeilijk, maar bleven we ons spel behouden. In het begin van het seizoen kon ik de lange bal minder spelen omdat we er niet klaar voor waren. Nu houden we de bal langer in de ploeg en kunnen we meer verrassen met een lange pass.”

Wie Oliseh enige kritische bemerkingen over zijn spelpeil voor de voeten werpt en suggereert dat hij nu beter rendeert omdat de te belopen ruimte kleiner is geworden en het systeem nu meer naar zijn maat is gesneden, haalt zich evenwel een nukkige, ontkennende reactie op de hals. Hij slecht gespeeld ? Neen, toch ? Zo reageert hij ook als hem wordt gevraagd of hij de druk voelde toenemen. “Dat is nu al de derde keer dat je daar in dit gesprek naar vraagt. Wil jij misschien ruzie stoken tussen mij en de voorzitter ? Ik doe gewoon mijn job en ik geniet ervan.”

RDG

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier