Gilles De Bilde

Het moet eens gedaan zijn om altijd kritiek te uiten aan het adres van Gilles De Bilde. Oké, het geval- Porte valt niet goed te praten, maar dat is het verleden. Dat lezer Van Damme beweert dat De Bilde in de wedstrijd tegen Club Brugge vrij en vrolijk op de knie van Lembi mag stampen, is de waarheid geweld aandoen. Op tv-beelden en foto’s is duidelijk te zien dat De Bilde op geen enkel moment Lembi opzettelijk wilde kwetsen. Het was trouwens de andere knie die geblesseerd raakte, waar De Bilde geen lichamelijk contact mee had.

Laten we toch eens ophouden hem altijd te viseren, en genieten van de wonderbaarlijke acties die hij toch al heeft laten zien (lobbal tegen Lierse, vrije trap tegen Lommel, stiftertje in Charleroi, enzovoort). En wat verder de kritische brief van de heer Van Damme betreft : er gebeuren zoveel scheidsrechterlijke dwalingen. Zowel in het voordeel als in het nadeel van Club Brugge én Anderlecht. En niet alleen, zoals hij beweert, in het voordeel van Anderlecht.

Verder proficiat aan RC Genk voor het prachtige voetbal dat het laat zien in een sfeervol stadion. Zij verdienen de titel ruimschoots dit seizoen. Laat dit een voorbeeld zijn voor de twee andere topploegen !

Filip Bex, Hasselt,

Nestbevuilers. Dat is de term die het Brugse bestuur hanteert voor supporters die zich kritisch uitlaten over het beleid. Als jarenlang Clubsupporter denk ik dat de meerderheid van de supporters dan nestbevuilers zijn, gefrustreerd als ze zijn door het feit dat Club Brugge de afgelopen jaren nauwelijks nog prijzen gewonnen heeft.

In het voorbije tussenseizoen beloofde het bestuur om de ploeg grondig te versterken. Concrete daden bleven echter uit. Nochtans vroeg Sollied weinig (een spelmaker à la Tanghe en een spits), maar hij kreeg nog minder (enkel de onervaren Nastja Ceh). Antoine Vanhove bleek er in geslaagd te zijn om de transfer van Tanghe te blokkeren, ondanks een gunstig advies van de technische staf. Voor Vanhove is het met winst doorverkopen van jonge spelers blijkbaar een doel op zich geworden, en staat het transferbeleid niet meer in functie van het behalen van resultaten. Club Brugge weigert in de geldbeugel te tasten voor duurdere spelers, zodat er al jaren geen spelbepalende speler meer rondloopt. Door het gebrek aan slagkracht van het bestuur dreigt Club net als in 1997 en ’99 de titel te grabbel te gooien. Ook toen ging het bestuur na twee succesvolle seizoenen (1996 en ’98) op zijn lauweren rusten, met het gekende resultaat tot gevolg.

Club Brugge is de aansluiting met de Europese subtop al lang kwijt, en nu dreigt het ook in België gereduceerd te worden tot een subtopper. Club haalt nauwelijks inkomsten uit ticketverkoop, business-seats, boarding en merchandising. Hervormingen worden al jaren aangekondigd, maar het blijft vooralsnog bij woorden. Vooral Vanhove wenst geen afstand te doen van zijn machtsmonopolie.

Rest er mij één vraag : wie zijn hier eigenlijk de nestbevuilers ?

Filip Bex, Hasselt,

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier