Met de billen bloot ging KSK Beveren vorige week donderdag tegen VFB Stuttgart. Alhoewel een van de aanwezigen, een Franse vertegenwoordiger van de spelersvakbond die zelf ook spelers begeleidt en transfereert, Marco Né behoorlijk goed vond spelen, was het toch vooral centraal op het middenveld dat het fout liep. Zowel Né, niet in zijn dagje, als Junior, die bij balverlies laks liep mee te sloffen, lieten over zich heen lopen, zodat de verdediging geregeld onder druk kwam te staan. Voeg daarbij wat pech en slapte in de duels van vooral rechtsachter Kanté Badjan en je krijgt een misschien niet verrassende, maar toch wel opvallende 1-5-nederlaag.

Een Duitser vroeg achteraf Matthias Sammer of hem bij Beveren iemand speciaal was opgevallen. Sammer bleef beleefd. “Ik noem liever geen namen, begrijpt u, anders linkt men vanaf nu die spelers voortdurend aan ons. Zoiets bespreken wij intern. Maar ik zal u wellicht niet verrassen als ik zeg dat we die goal van Romaric ook hebben genoteerd ?”

Sportief leek bij Beveren niemand zwaar aan de 1-5 te tillen. Het publiek toonde zich, over de eerste teleurstelling heen, naarmate de wedstrijd vorderde zelfs steeds enthousiaster. Voorzitter Van Hoof : “Ik denk ook dat niemand verwachtte dat we zouden winnen. En die zware uitslag… Valencia zal ook wel wat te zeggen hebben. Ik was wat verrast, maar anderzijds vind ik niet dat we er zwaar aan moeten tillen. We hebben goed meegespeeld, maar kregen een lesje in efficiëntie.”

Commercieel was de partij wél een succes, ook al liep Beveren het grote Duitse tv-geld mis. Van Hoof : “Schalke en Aachen speelden ook thuis en de zenders kozen daarvoor. We konden wel een live-uitzending krijgen, maar dan moesten we al om halfvier in de namiddag spelen. U begrijpt dat die optie snel van tafel werd geveegd. Het was niet eens voor veel geld, we verloren dan zeker een rechtstreekse uitzending op Kanaal 2 en liepen een hoop horeca-inkomsten mis. Bovendien kan je het je supporters niet aandoen om zo vroeg te spelen.” Qua opkomst was het behoorlijk. Stuttgart ontgoochelde door de helft van zijn 1000 tickets terug te geven, maar de thuissupporters kwamen wel. Er bleven niet meer dan 140 tickets voor Belgische fans onverkocht.

Met straks ook nog een thuisduel tegen Benfica en verplaatsingen naar Zagreb en op de laatste speeldag naar Heerenveen zal de Europese campagne wel winstgevend zijn, maar minder dan een half miljoen euro opleveren, vermoedt voorzitter Van Hoof. “Maar misschien zit er nog wat in als we tegen Heerenveen nog meedoen voor de derde plaats.”

Grote afwezige donderdag was Jean-Marc Guillou, die in Madagaskar zat. Met de Fransman wordt nu en dan wel onderhandeld om in de toekomst verder te gaan. Van Hoof : “Dat ziet er goed uit, ik denk dat we tot een akkoord zullen komen.” En wordt de samenwerking met Arsenal voortgezet ? “Dat is dit jaar minder, door omstandigheden. De spelers die wij wilden, zagen een verhuizing naar hier niet zitten en omgekeerd zagen wij het niet zitten met de jongens die ze ons aanboden. Dat akkoord moeten we bekijken.”

Van Hoof zelf gaat door als voorzitter. “Ik heb gezegd dat ik baan wilde ruimen als er iemand anders op deze stoel wil komen zitten over wie iedereen een consensus kon bereiken. Dat schijnt zo niet te zijn. Dus doen we volgend seizoen ook nog verder.”

Afgelopen zondag bleek Beveren de opdoffer tegen Stuttgart al verwerkt te hebben. Het won met 5-1 van Cercle Brugge en sluipt zo weg van de bedreigde zone. (PTK)

PTK

‘Ik denk dat we met Guillou tot een akkoord zullen komen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier