Vorige donderdag keek voetbalminnend Spanje enigszins verrast op, want het onklopbaar gewaande FC Barcelona leed nog eens een nederlaag. De Catalanen verloren in de heenwedstrijd van de kwartfinales voor de Copa del Rey immers met 4-2 op het veld van Zaragoza. De thuisploeg scoorde in vijf dolle minuten (tussen de 23ste en de 27ste minuut) maar liefst drie keer. Eén goal kwam op naam van DiegoMilito, terwijl de Braziliaanse spits Ewerthon (ex-Borussia Dortmund) twee keer raak trof. Bij een 3-0-achterstand reageerden de spelers van Frank Rijkaard. Ze kwamen terug tot 3-2, maar met een penalty in de toegevoegde tijd bezegelde Diego Milto hun lot. Meteen kan Zaragoza misschien vervroegd een einde maken aan de bekeraspiraties van voorzitter Joan Laporta.

Coach VictorMuñoz is er echter de man niet naar om te vroeg victorie te kraaien. “Barcelona blijft een geweldig team. Het is zeker in staat om de achterstand in de return nog recht te trekken. Toch wil ik mijn spelers graag feliciteren omdat ze zich vandaag allemaal bijzonder strikt aan de afspraken hebben gehouden. Ik had gevraagd om de toevoer vanop de flanken af te snijden en zoveel mogelijk de ruimte te beperken. Dat is goed gelukt.” Ook Rijkaard moest dat toegeven. “Daardoor zijn we verplicht om weer na te denken. Dit bewijst nog maar eens dat elk team in het voetbal, hoe goed het ook is, zich voor elke wedstrijd weer in vraag moet stellen.”

Nog een opvallend feit uit de bekercompetitie. Het duel tussen Valencia en Deportivo La Coruña, terugwedstrijd in de kwartfinale, werd gestaakt in de 44ste minuut. Nadat DavidVilla de score had geopend, kreeg de grensrechter vanuit de tribune een projectiel op het hoofd. De Spaanse voetbalbond besliste al dat de wedstrijd zal worden hervat in de 45ste minuut, maar nu wel voor gesloten deuren. Dat gebeurt in principe vandaag (woensdag 1 februari), tenzij voorzitter AugustoCesarLendoiro van Depor toch nog gelijk krijgt en via de groene tafel alsnog de zege kan afdwingen.

Juan Carlos Valerón, de middenvelder van Deportivo La Coruña, scheurde kruisbanden van zijn linkerknie en zal zes tot acht maanden niet kunnen voetballen. De Spaanse international mag een streep trekken door zijn WK-deelname.

Verdediger Daniel Arque verlengde zijn contract bij Espanyol met drie seizoenen.

Joseba Etxberria, de spits van Athletic Bilbao, moet door een blessure één maand aan de kant blijven. Dat is opnieuw een opdoffer voor de Baskische ploeg, die momenteel in de kelder van de klassement bivakkeert.

De Argentijnse verdediger Gonzalo Rodriguez blijft tot minstens 2011 verbonden aan Villarreal.

Spaans international Carlos Marchena (Valencia), kreeg drie weken schorsing voor de elleboogstoot die hij uitdeelde aan Angel Javier Arizmendi, de linkerflankspeler van Deportivo La Coruña.

Terugwedstrijden kwartfinales Copa del Rey : Real Madrid-Betis 1-0 (heen : 1-0), Espanyol-Cadiz 2-0 (heen 2-0), Valencia-Deportivo La Coruña 1-0, stopgezet in de 44ste minuut (heen 0-1). Vervolg van de wedstrijd op 1 februari voor gesloten deuren. Heenwedstrijd kwartfinales : Zaragoza-Barcelona 4-2. Terugwedstrijd op woensdag 1 februari. Loting finales : Real Madrid-Barcelona/Zaragoza, Espanyol-Valencia/ Deportivo La Coruña.

VOLGENDE SPEELDAG

5/02 Zaragoza – Betis, Villarreal – Cádiz, FC Sevilla – Osasuna, Santander – Celta, Sociedad – Mallorca, Real Madrid – Espanyol, Málaga – Bilbao, Getafe – Alavés, La Coruña – Valencia, Barcelona – Atlético Madrid

TOPSCHUTTERS

1 Eto’o (Barcelona) 18 goals; 2 Villa (Valencia) 13 goals; 3. Ronaldinho (Barcelona) 11 goals; 4 Tristán (Deportivo) 10 goals; 5. Ronaldo (Real), Riquelme (Villarreal) 9 goals.

DDV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier