In Spanje is Atlético Madrid momenteel ontegensprekelijk dé ploeg in vorm met zes opeenvolgende zeges. Vorige zaterdag walste de ploeg nog met een forfaitscore over rode lantaarn Málaga. FernandoTorres, de man die in het laatste duel tegen België ook de Rode Duivels koelbloedig afmaakte, stond in voor de eerste twee goals. De jonge spits kreeg een tijd geleden nog te horen dat hij kapitein was van een stuurloos schip. Men verweet hem dat vijf doelpunten in 21 wedstrijden, waaronder twee strafschoppen, voor een speler van zijn kaliber veel te weinig waren.

Torres antwoordde ondertussen op het veld met twee doelpunten tegen Barcelona en maakte zo van Atlético het enige team dat er dit seizoen in slaagde om Barça twee keer te verslaan. Sinds CarlosBianchi er als coach opstapte, hebben de colchoneros duidelijk de wind in de zeilen. Het teruggewonnen vertrouwen van de groep straalt ook af op de individuele prestaties van de spelers. “We spelen opnieuw met veel vertrouwen. We voelen dat de moeilijkste periode achter ons ligt”, geeft Fernando Torres aan. “Het opstappen van onze Argentijnse coach was zowel voor hem als voor ons de beste oplossing.”

In de loop van vorig seizoen was de doelpuntenproductie bij goalgetter Fernando Torres beginnen te stokken. Tussen 3 april en 18 september trof hij in 17 wedstrijden geen enkele keer raak. Met goals tegen Barcelona en België maakte hij een einde aan die zwarte reeks, die hij overigens goed weet te relativeren. “Als het eens wat minder gaat, wordt dat altijd extreem uitvergroot”, weet Torres. “Als ik mijn cijfers sinds het begin van mijn carrière bekijk, dan stel ik vast dat ik niet zo ver achter sta op Raúl, die toch algemeen erkend wordt als een fenomeen. Zo slecht zal ik dus wel niet zijn. Pas op, dat betekent niet dat ik niet tegen kritiek kan. Integendeel zelfs, ik probeer ernaar te luisteren om aan mijn fouten te werken en om te verbeteren. Kritiek heeft me juist in staat gesteld om vooruitgang te boeken.”

Raúl had vorige week opnieuw een afspraak met de geschiedenis : toen hij in de 63ste minuut van de wedstrijd tegen Arsenal op het veld kwam voor Robinho, begon hij aan zijn 100ste wedstrijd in de Champions League, een absoluut record.

SamuelEto’o moest in de wedstrijd tegen Zaragoza racistische uitlatingen aanhoren en wilde het terrein verlaten. Ronaldinho en een aantal andere ploegmaats konden hem op andere gedachten brengen. De Kameroense aanvaller antwoordde op het veld door zelf de eerste treffer aan te tekenen en daarna de assist te geven voor de 0-2-zege van de Catalanen.

ChristianPoulsen (25), de Deense middenvelder van Schalke 04, tekende tot juni 2010 bij Villarreal.

FernandoRoig, de voorzitter van Villarreal, kondigde tevens de transfer aan van Nihat Kahveci, de Turkse spits van Real Sociedad. De speler, die enigszins gegeneerd is omdat hij nog drie maanden voor de boeg heeft in San Sebastian, verklaarde dat de zaak nog niet honderd procent rond is, maar uit zijn woorden bleek toch duidelijk dat hij volgend seizoen inderdaad zal uitkomen voor Villarreal.

Dimitri Piterman, de altijd verrassend uit de hoek komende voorzitter van Alavés, kan het niet laten om steeds weer voor opschudding te zorgen. Als antwoord op de kritiek van de supporters gaf hij hooghartig te kennen dat het niet aan die 12.000 mensen toekomt om de club te leiden. Pas naderhand besefte hij dat hij wellicht te ver was gegaan en excuseerde hij zich in een communiqué bij de aficionados die zich op de tenen getrapt voelden.

VOLGENDE SPEELDAG

5/03 Villarreal – Alavés, FC Sevilla – Bilbao, Santander – Mallorca, Sociedad – Zaragoza, Real Madrid – Atlético Madrid, Málaga – Valencia, Getafe – Betis, Celta – Osasuna, Cádiz – Espanyol, Barcelona – La Coruña

TOPSCHUTTERS

1. Eto’o (Barcelona) 18 goals ; 2. Villa (Valencia) 15 goals ; 3. Ronaldinho (Barcelona) 13 goals ; 4. Milito (Zaragoza) 12 goals ; 5. Ronaldo (Real Madrid) 11 goals.

DDV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier