Inter is (bijna) klaar voor de competitiestart.

Geert Foutré

Maandag reisde Inter naar China af, waar het komende zaterdag in het Vogelnest, het olympische stadion van Peking, tegen Lazio speelt om de Italiaanse supercup. In de Chinese hoofdstad wordt het basisteam aan de aftrap verwacht, dat twee weken later aan de competitie begint. Het enige wat Inter nog mist, is een polyvalente middenvelder. Na het njet van Aleksander Hleb – die Barça verruilt voor VfB Stuttgart – zijn Wesley Sneijder (Real Madrid) en Mourinho’s poulain Deco (Chelsea) de belangrijkste opties.

Weg is de onvrede van 10 juli, toen de Portugese coach bij de eerste trainingen aangaf dat de kern die hij aantrof niet het Inter was waar hij van droomde. “Ik ben Harry Potter niet, ik doe geen wonderen”, was de quote die toen bleef hangen. Op dat moment had Inter als aanwinsten enkel Diego Milito en Thiago Motta (beiden Genoa). De vorige weken kwamen daar Samuel Eto’o (Barcelona) en Lucio (Bayern München) bij. Marko Arnautovic (FC Twente) lijkt niet meteen in aanmerking te komen voor een basisplaats. Arnautovic moet na een gebroken voet eerst revalideren en dan bewijzen wat hij waard is.

Vooral de komst van Eto’o overtuigde de trainer van de landskampioen: “Eto’o is geen euro minder waard dan Ibrahimovic. De komst van Lucio was een aangename verrassing. Ik had aan de scoutingverantwoordelijken van Inter gevraagd om te polsen bij DanielVan Buyten of Breno, zij kwamen met Lucio aandraven. Dadelijk nemen, heb ik gezegd.”

Het nieuwe Inter zal twintig meter hoger voetballen dan vorig jaar, kondigde Mourinho aan. “Met snelle verdedigers als Lucio en Maicon kan dat.” Aanvallend klikte het in de eerste oefenmatchen al goed tussen Milito en Eto’o (vorig jaar in competitieverband samen goed voor 54 goals). Op termijn wil Mourinho absoluut zijn geliefde 4-3-3 als veldbezetting hanteren, wat hij vorig seizoen niet kon wegens het flauwe flankenwerk van Quaresma en Mancini.

Ook Marco Balotelli zal op en naast het veld vorderingen moeten maken. “Hij moet begrijpen dat echte vedetten het verschil maken op het veld, niet daarnaast. Hij moet nederiger worden en willen leren van zijn trainer en zijn ploegmaats.” Vanuit Engeland liet West Hams trainer Gianfranco Zola al verstaan dat hij graag Balotelli op uitleenbasis wil, als Inter dat ziet zitten. Intussen wil Mourinho zijn kern van 33 man uitdunnen. Van het zestal Nicolas Burdisso-Moura Kerlon-Patrick Vieira-Alessandro Mancini -Victor Obinna-Nelson Rivas moeten er vier tot vijf weg. GEERT FOUTRé

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier