De klap kwam hard aan toen HSV in de UEFA-cup tegen het Roemeense Rapid Boekarest werd uitgeschakeld. Maar trainer Thomas Doll was de eerste om zijn troepen moed in te spreken. De altijd voorzichtige oud-international sprak zowaar zelfs ambitie uit. “We hebben gezworen deze afknapper zo snel mogelijk te vergeten met goede prestaties. Mijn jongens zijn bereid een keihard gevecht te leveren voor de tweede plaats. Wij willen naar de Champions League. Vanaf nu concentreren we ons daarop.” Ook aanvoerder Daniel Van Buyten stelde zich optimistisch op. “Wanneer we met deze mentaliteit verder doen, kunnen weinig ploegen ons afstoppen. Het vuur moet terugkeren. Als ik zie hoe sterk Rafael van der Vaart en Sergej Barbarez momenteel presteren, dan maak ik me weinig zorgen”, verklaarde onze landgenoot in die Welt.

Ondertussen wordt de toekomstvisie van de Noord-Duitsers almaar duidelijker. De plaatsjes worden duur, zo blijkt. Doelman Stefan Wächter verloor na wat zwakke optredens zijn basisplaats aan Sascha Kirschstein. Doll liet al weten dat hij de 25-jarige goalie het vertrouwen zal geven tot het einde van het seizoen. Sportief directeur Dietmar Beiersdorfer gaat op zoek naar twee topspitsen om de concurrentiekracht voorin (naast Ailton en Benjamin Lauth) te verhogen. De routiniers Sergej Barbarez (34), Stefan Beinlich (34) en Bastian Reinhardt (30) sloegen een fel gereduceerde contractverlenging af. Vooral de Bosnische international reageerde kregelig, want hij is met acht treffers topschutter en haalt de laatste weken een bijzonder hoog niveau. “Wat moet ik nog bewijzen ?”, sprak hij geïrriteerd. “Bij het nieuwe voorstel mis ik respect.”

De financiële mogelijkheden van HSV zullen de komende jaren alleszins groter worden, want er werd een lucratief driejarig contract afgesloten met Emirates Airlines. Vanaf volgend seizoen worden zij de nieuwe shirtsponsor. Met de overeenkomst zou maar liefst vijftien miljoen euro gemoeid zijn. “Onze ambities lopen gelijk”, zei sjeik Ahmed binSaeed Al-Maktoum. “Allebei willen we de beste zijn in wat we doen.” Met andere woorden, HSV wil vanaf volgend jaar meestrijden voor de titel.

De Allianz Arena in München is op 9 juni het decor voor de openingswedstrijd van het WK. Een goed veld is daarbij een minimumvereiste. Omdat het door het slechte weer voor de spelers van Bayern en 1860 München onmogelijk was geworden om goed voetbal te brengen, werd de grasmat vorige week vervangen. Opvallend : in november 2005 was het veld nog maar onder handen genomen.

Robert Vittek (FC Nürnberg) verdiende een plaats in de Bundesliga-annalen door een serie van zes opeenvolgende treffers.

Tussen Christian Wörns en bondscoach Jürgen Klinsmann komt het niet meer goed. Een gesprek over de onvrede was gepland, maar de verdediger van Borussia Dortmund gooide op het laatste moment de deur eigenhandig dicht. Ploeggenoot Sebastian Kehl krijgt vanavond (woensdag) tegen de VS zijn kans om zich in de WK-selectie te spelen. Sebastian Deisler (Bayern München) zal er niet bij zijn, want hij werd geopereerd aan de rechterknie en moet rekening houden met een onbeschikbaarheid van zes maanden.

TZ, een krant uit München, bood zijn excuses aan, na fouten in de berichtgeving over een nieuw omkoopschandaal. Volgens het boulevardblad zouden international Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Quido Lanzaat en Paul Agostino (1860 München) door de officier van justitie in staat van beschuldiging zijn gesteld. Die bewering trok TZ in nadat de Duitse voetbalbond en het parket ontkenden dat er een Duitse international in verdenking was gesteld.

FV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier