Milan Mandaric vond in Frankrijk een motivator voor Portsmouth. Alain Perrin debuteerde meteen met een zege.

Portsmouth is bezig aan een lastig jaar, dat een paar maanden geleden de kop kostte aan manager Harry Redknapp, die na een interne ruzie in november opstapte. Hij werd vervangen door de Kroaat Zajec, die met Joe Jordan als coach de lijnen uitzette. Beterschap bracht dat niet, integendeel : de degradatiezone kwam beangstigend dichtbij na een serie van één zege in twaalf matchen en 5 op 36…. En dus greep Milan Mandaric in. Hij zocht eerst naar een Britse coach, praatte met GordonStrachan, maar kwam uiteindelijk terecht bij… Alain Perrin, een 48-jarige Fransman, die vooral naam maakte bij Troyes.

Met die ploeg steeg de Fransman van vierde klasse naar eerste en dwong hij zelfs Europees voetbal af. Wat daarna volgde, was minder : twee jaar bij Mar-seille, waar hij werd ontslagen en dan vier maanden bij Al-Ain in de Golf, waar hij ook de deur werd gewezen. Perrin, die net na zijn ontslag al eens praatte met Southampton, tekende voor twee seizoenen. De stiel leerde deze ex-leraar lichamelijke opvoeding bij AS Nancy, waar hij jeugdtrainer was en hoofd van de jeugdopleiding ten tijde van Arsène Wenger. Perrin gaf bij zijn komst onmiddellijk toe dat hij amper wat van de Britse competitie kent, maar hij heeft een wijs man om op terug te vallen. David Pleat, ex-Tottenham, tekende een contract als consulent tot het einde van het seizoen. Bij hem kan Perrin altijd voor raad terecht.

Zaterdag debuteerde Portsmouth onder Perrin tegen Charlton met een zege. Vooral het aanvallende potentieel van de ploeg maakte indruk, met Yakubu en Lua-Lua, de van Newcastle overgenomen technisch vaardige en snelle jongen. Volgens David Pleat moet het scorende vermogen waarover Ports-mouth beschikt de ploeg uit de rode zone kunnen houden. Perrin wil Ports-mouth volgend seizoen rond de tiende plaats zien eindigen. (PTK)

Jay Jay Okocha (Bolton) kreeg zaterdag een trofee voor de beste Afrikaanse voetballer in 2004 in de Engelse competitie. Joe Cole (Chelsea) kreeg een prijs als voetballer van de maand maart. Manchester United liet met het oog op de bekermatch van komend weekend tegen Newcastle Ruud Van Nistelrooy, Wayne Rooney en Christiano Ronaldo rusten. Het bekwam de ploeg slecht. Door het verlies komt de tweede plaats, en het rechtstreekse ticket voor de Champions League, in het gedrang. Liverpool verloor voor de negende keer op verplaatsing. Lee Bowyer en Kieron Dyer kregen respectievelijk vier en drie matchen schorsing voor hun gevecht op het veld. De twee ploegmaats missen onder meer het bekerduel tegen Manchester United.

TOPSCHUTTERS : 1. Henry (Arsenal) 25 goals ; 2. Johnson (Crystal Palace) 18 goals ; 3. Defoe (Tottenham) 13 goals ; 4. Haisselbank (Middlesbrough), Cole (Fulham) 11 goals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier