David Beckham wil graag bij AC Milan blijven.

Op de homepage van de clubwebsite van LA Galaxy prijkt nog steeds het hoofd van David Beckham (33) als uithangbord van de campagne voor de ticketverkoop en de abonnementen voor het komende seizoen.

Maar vorige week verraste de Engelse middenvelder zelf iedereen toen hij na het oefenduel met Milan tegen Glasgow Rangers, waar hij aan de aftrap kwam, de pers toesprak. “Ik wil het liefst bij Milan blijven”, verklaarde Becks. “Nu is het aan de clubs om er onderling uit te raken. Ik verwachtte me hier bij Milan te amuseren, maar niet dat ik me hier zo goed zou voelen. Ik zou heel graag het volgende WK spelen. Dan blijf ik nu best bij Milan.”

In Los Angeles hebben ze nu de keuze: Beckham meteen verkopen of hem aan zijn contract houden. In dat geval kan de Engelsman via een clausule in dat contract gratis weg op 30 november 2009. Als Beckham bij Milan blijft, wacht hem naar verluidt een contract tot 30 juni 2011, waarbij hij vier miljoen euro netto per jaar verdient. Bij LA Galaxy verdient Beckham jaarlijks ongeveer acht miljoen euro: de helft als gewoon salaris, de rest voor publicitaire doeleinden.

In Italië zelf is de stemming omtrent Beckham helemaal omgeslagen. Vóór zijn komst werd de transfer afgedaan als een publicitaire stunt. Iedereen uitte twijfels bij de sportieve inbreng van de Engelse international. Maar in de wedstrijden die hij speelde, kreeg Beckham nooit een slecht cijfer. Bij zijn aankomst stond Milan derde met twaalf punten minder dan leider Inter, maar de achterstand op Inter werd sindsdien gereduceerd. Hij presteert zo sterk dat Ronaldinho voor hem naar de invallersbank moest verhuizen.

Vorige week dinsdag zette Candido Cannavo, voormalig hoofdredacteur en nu columnist bij de Gazzetta dello Sport, de toon door zich in zijn dagelijkse column bij Beckham te excuseren. “Net als vele anderen heb ik me vergist”, was de toon van het stuk. “Er kwam geen vedette, maar een topspeler die evenwicht hielp brengen. Schijn bedriegt soms.”

Christian Pa-nucci, de 34-jarige verdediger van AS Roma, verontschuldigde zich officieel bij de fans, het bestuur en zijn medespelers omdat hij twee weken geleden weigerde op de invallersbank plaats te nemen tegen Catania. Na die match gaf Panucci aan niet te kunnen samenwerken met trainer Luciano Spalletti, maar een transfer kon hij in die korte periode niet meer afdwingen. Detail: Panucci excuseerde zich niet tegenover zijn coach.

Woensdag plaatste Juventus zich als laatste voor de halve finales van de Coppa Italia. Het schakelde Napoli uit met penalty’s. Na 120 minuten was de stand 0-0. In de halve finales ontmoet het Lazio, terwijl Inter tegen Sampdoria speelt. De halve finales, de enige ronde met heen- en terugwedstrijden, vinden plaats op 4 maart en 22 april.

Vorige week maandag won Fiorentina de inhaalwedstrijd op het veld van Bologna met 1-3. Die match kon een dag eerder niet doorgaan omwille van het slechte weer.

Twee eersteklassers trokken niemand aan in de voorbije transferperiode: Inter en Genoa. Lazio haalde bij Estudiantes de La Plata voor drie miljoen euro verdediger Marcos Angeleri (25), maar die komt pas in juni. Sampdoria haalde niet alleen de meeste nieuwe spelers (zeven), het gaf ook het meeste geld uit (ruim 10 miljoen), voor Milan (10 miljoen). Fiorentina incasseerde het meest (16,2 miljoen). In totaal trokken de 20 eersteklassers 42 nieuwe spelers aan.

De tachtigduizend plaatsen voor de CL-wedstrijd Inter – Manchester United van 24 februari waren op twee uur uitverkocht.

Een van de laatste wintertransfers was de 34-jarige aanvaller Nicola Amoruso die van Torino naar Siena verhuist.

GEERT FOUTRé

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier