Nieuwe stunt van FC Lorient?

Paul Nardi: straks oog in oog met de vedetten van PSG. © BELGAIMAGE

Zondag neemt de tweedeklasser het in de Franse beker op tegen PSG.

Op 29 juli vatte het kampioenschap in de Franse Ligue 2 aan. Het FC Lorient van coach Christophe Pélissier won meteen met 3-0 van Paris FC, het begin van een droomparcours. Les Merlus zetten een indrukwekkende reeks van 39 op 57 in competitieverband neer, die volstaat om in het spoor te blijven van RC Lens en ES Troyes AC. Op 5 januari volgde voor meer dan 10.000 fans de uitschakeling van eersteklasser Brest na verlengingen (2-1) in de Franse beker.

En dan was er de loting: voor de zestiende finales werd FC Lorient zowaar gekoppeld aan het sterrenteam van PSG. Op zondag 19 januari kan het Moustoirstadion zich vergapen aan een aantal vermaarde wereldvoetballers. Het zal Paul Nardi (25) alleszins niet verontrusten. De ex-keeper van Cercle Brugge en AS Monaco – die eind juli overstapte naar FC Lorient – weet wat hem te wachten staat: ofwel een uitblinkersrol en memorabele momenten, ofwel een stevig pak voor de broek. Nardi is dit seizoen de vaste man onder de lat bij Les Merlus. Ook in de Ligue 2 bevestigt hij al de lovende commentaren van bij Cercle Brugge, waar hij tussen januari 2017 en de zomer van 2019 vertoefde. Hij had toen ook een groot aandeel in de promotie naar 1A. De voormalige Franse jeugdinternational, die tekende tot 2023, probeert de komende maanden met zijn werkgever de promotie naar de Ligue 1 te bewerkstelligen.

De affiche in de Franse beker doet de eigen aanhang terugdenken aan de bekercampagne van 2001/02, toen onder Jean-Claude Darcheville in de kwartfinales PSG werd uitgeschakeld. In de finale op 11 mei klopte FC Lorient toen in het Stade de France SC Bastia met 1-0. Tot op vandaag blijft dat de enige trofee in de clubgeschiedenis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier