Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Op de opening van de nieuwe tribune van Antwerp is het wachten tot het duel tegen KV Mechelen. Begin november is er wel een eerste test.

Donderdag komt Standard langs op de Bosuil. Voor een pak Antwerpmensen is dat een weerzien met hun vorige werkgever: hoofdtrainer László Bölöni maakte de Rouches in 2009 kampioen, keeperstrainer Vedran Runje werd in het doel van Standard vicekampioen en speelde twee keer de bekerfinale. Bij de spelers hebben SinanBolat, SambouYatabaré, Reda Jaadi en JelleVan Damme een verleden bij Standard. En het Antwerp vandaag werd gebouwd door Luciano D’Onofrio, een decennium en meer geleden de architect van de revival op Sclessin.

Van de vier ex-Standardvoetballers krijgt Sinan Bolat dezer dagen de meeste speelminuten. Jaadi startte sterk, maar heeft het de laatste weken moeilijker. Yatabaré, geleend van Werder Bremen, begon in september drie keer in de basis, zelfs als rechtsachter, maar staat nu wissel op het middenveld. En voor Van Damme is het na anderhalf jaar in de MLS fysiek bijharken: in de voorbije vier wedstrijden viel hij één keer in de slotfase in.

Voor het duel tegen Standard is de nieuwe tribune die Ghelamco sinds juni aan het bouwen is, nog niet beschikbaar. De werken vlotten wel, liet de club vorige week in een officiële verklaring op haar website weten. De luifel wordt momenteel afgewerkt en de gevelwerken zitten in een finale fase. Binnen wordt aan een hoog tempo verder gewerkt. Het doel is binnen een maand de tribune open te stellen voor de abonnees die er zitje kochten. Op 25 november komt KV Mechelen langs en als tegen dan alle vergunningen in orde zijn, kan de tribune open. Tussen Standard en Malinwa zit nog een thuiswedstrijd, die van zondagnamiddag 5 november tegen Charleroi. De bedoeling is om die middag al eens droog te draaien, zonder veel volk. Dat wil zeggen dat ordediensten, stewards en media hun plaatsen innemen, publiek nog niet.

Peter T’Kint

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier