Geboorteplaats en -datum?

28 oktober 1955 in Bristol (Engeland).

Welke sporten beoefen ik zelf?

Ik heb een metalen heup en ook mijn kniegewricht is niet helemaal in orde, dus mag ik om medische redenen niet meer aan sport doen. Maar ik heb een uitgebreid voetbalverleden. Zowel in Engeland als hier heb ik altijd gespeeld, niveau 4e provinciale. Ik was een echte mandekker, zo iemand die van de trainer een tegenspeler uit de match moest houden. ( lacht)

Welke sporten volg ik passief …

Ik heb zelden tijd om voetbalwedstrijden te bekijken, want in het weekend moet ik ’s avonds meestal optreden. Maar als ik tijd zou hebben, dan zou ik naar Beerschot gaan. Ik woon nu al een tijdje in Antwerpen en ik vind dat je altijd moet supporteren voor de club van de stad waar je woont. Ik ben in de jaren zeventig naar België gekomen en de eerste jaren woonde ik in Mechelen. Het grappige was dat ik ging kijken naar KV Mechelen, maar wel trainer was van de gewestelijke miniemen van Racing Mechelen.

En het Engelse voetbal, volg je dat nog?

Absoluut! Ik blijf fervent supporter van Bristol Rovers, een club die uitkomt in de League One waar tegenwoordig ook Leeds, Southampton en Charlton Athletic vertoeven. Ze spelen meestal op zaterdagnamiddag en dan heb ik tijd om achter mijn computer te kruipen en via het live tekstverslag de wedstrijd te volgen. Mijn vrouw verklaart me gek dat ik negentig minuten lang zit op te gaan in een match waarvan ik niet eens de beelden zie. Meestal ga ik ook één à twee keer per jaar terug naar Bristol en dan probeer ik een wedstrijd mee te pikken. Ook het rugby volg ik op de voet.

Wie is/was mijn sportidool?

Romeo Benetti: een groot loopvermogen, hard in de tackles en een onverzettelijke mentaliteit. Dezelfde kwaliteiten zie ik vandaag nog zelden terug, op een paar mannen als Carles Puyol na. Een ploeg heeft nochtans zulke karakterspelers nodig, beter dan die ongeïnteresseerde vedetten van vandaag. Die stappen het veld op met een koptelefoon op het hoofd, precies of ze van een andere planeet komen.

Kijk je al uit naar het WK?

Zeker, ik denk dat ik een nieuwe tv met een groter scherm ga kopen. Ik hoop dat Engeland ver raakt, maar vermoedelijk worden we er wel weer in de kwartfinales uitgeknikkerd door de Duitsers. ( cynisch) Maar ook voor een wedstrijd tussen twee onbekende landen ga ik met plezier zitten. S

bregt vermeulen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier