Samen met Koen Persoons vormt aanvoerder Killian Overmeire (25) het kloppend hart van Lokeren OV. De polyvalente controlerende middenvelder, die een groot loopvermogen en een goed overzicht heeft, brengt constante prestaties en verlengde eerder dit seizoen zijn overeenkomst tot 2016. De eenmalige Belgische international gelooft sterk in het project dat op poten werd gezet door coach Peter Maes.

Wat moet jullie doel zijn in play-off 1?

Killian Overmeire: “De topploegen het zo moeilijk mogelijk maken. Vooral thuis willen we graag onze sterke reputatie behouden, waarmee we eerder in de reguliere competitie ook al het publiek verwenden. Alleen van Anderlecht verloren we duidelijk, de rest beleefde hier toch een zware avond. Niks moet voor ons, alles mag.”

Dit is een mooie beloning voor een prachtig seizoen?

“Absoluut. Wie voor het seizoen die kwalificatie bij de eerste zes had voorspeld, zeker na de turbulente maanden ervoor, zouden we gek hebben verklaard. Het is ook leuker voetballen tegen de betere teams, omdat je meer ruimte krijgt. We pakten weinig punten tegen de vier teams onderaan, omdat die vanuit een stevige organisatie vertrokken en ons opdrongen het spel te maken. Dat lukte moeizaam. Tegen de topploegen combineerden we alleszins beter, speelden we meer bevrijd.”

De trainer hield de druk altijd goed af?

“Wij konden ons inderdaad rustig focussen op de wedstrijden en mochten voorzichtig ambitieus zijn. De coach streefde naar goed voetbal, zonder echt ver vooruit te kijken. Je mag niet vergeten dat we met een heel jonge spelersgroep zitten, in volle groei en ontwikkeling.”

Groot voordeel is dat de complete kern tegen het begin van de eindronde wedstrijdfit zal zijn?

“Die grotere concurrentie, door de terugkeer van Sepp De Roover en Derick Tshimanga, kan je alleen maar toejuichen. In principe moet het ons algemene niveau naar boven helpen.”

Die topmatchen straks worden een goede waardemeter?

“Het zal er in ieder geval op het scherp van de snee zijn en een gunstige invloed hebben op onze individuele en collectieve evolutie. Mentaal en fysiek zie ik alleszins weinig problemen. Het was een zwaar en lang seizoen. We verbruikten al veel energie, maar die play-off 1 vormt een extra stimulans om ons nog eens te tonen. De groep wil het maximale eruit halen.”

DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier