Noa Lang

© BELGAIMAGE

Elke maand kiezen de redactie en de lezers van Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine de beste speler uit de Jupiler Pro League. De Nederlandse flankspeler van Club Brugge pronkt hier voor de tweede maand op rij. Hij blijft indruk maken.

In een voetbalwereld waar de cijfers regeren, is het soms moeilijk om een onderscheid te maken tussen de spelers met sprekende statistieken en diegenen met een onmeetbare impact op het spel. En dan zijn er voetballers zoals Noa Lang, die een beetje alles tegelijk doen. Op enkele maanden tijd is de Nederlander niet alleen een van de meest beslissende spelers van de competitie geworden. Hij is ook, en vooral, iemand die de bal als een magneet aantrekt en die met elke baltoets voor gevaar lijkt te kunnen zorgen.

De Bruggelingen hebben dat goed begrepen. In de topper tegen KRC Genk was het geen toeval dat niemand op het veld van Jan Breydel beter deed dan zijn 98 baltoetsen. Zelfs wanneer Hans Vanaken, met zijn twee Gouden Schoenen, op het terrein staat, is hij niet meer de systematische bestemmeling van de Clubspelers. De bal aan Lang toevertrouwen is niet alleen een manier om het balbezit in blauw-zwarte rangen te houden, maar ook om paniek te zaaien bij de tegenstanders.

Die beginnen het stilaan in de smiezen te hebben: een match afsluiten zonder dat de ex-Ajacied beslissend is geweest met een goal of een assist, dat is bijna een mirakel. Alleen de mannen van Alexander Blessin zijn daar in januari in geslaagd. In de vijf andere matchen van de eerste maand van het jaar stond Noa Lang op het scorebord of was hij beslissend met een actie.

Het jaar begon goed op het veld van Stayen, waar Lang wel in de schaduw werd gezet door de eerste goal van Bas Dost op Belgische bodem. Daarna werd Beerschot over de knie gelegd, de laatste match van Hernán Losada op de bank van de Ratten. Daar was Lang goed voor één goal en één assist. En toen moest het mooiste nog komen.

Tegen KRC Genk dook Lang heerlijk de diepte in op aangeven van Clinton Mata en bood hij Dost het openingsdoelpunt op een schoteltje aan. Later wipte hij de bal ook nog over de Limburgse verdediging en kon Brandon Mechele de goal van de overwinning op zijn naam schrijven.

In de Brugse derby transformeerde hij in goalgetter en maakte hij het doelpunt van de overwinning. Tegen Standard geeft de Nederlander eerst een assist op Vanaken en scoort hij daarna ook nog eens. Op die manier neemt hij in schoonheid afscheid van de maand januari. Vier goals en vier assists die zijn ploeg zes overwinningen in evenveel matchen opleveren. Wat kan de concurrentie anders doen dan wachten tot de storm is gaan liggen?

Palmares Voetballer/Trainer van de Maand

Augustus 2020: Raphael Holzhauser (Beerschot), Karim Belhocine (Charleroi)

September 2020: Kaveh Rezaei (Charleroi), Marc Brys (OHL)

Oktober 2020: Xavier Mercier (OHL), Marc Brys (OHL)

November 2020: Théo Bongonda (KRC Genk), Hernán Losada (Beerschot)

December 2020: Noa Lang (Club Brugge), Philippe Clement (Club Brugge)

Januari 2021: Noa Lang (Club Brugge), Philippe Clement (Club Brugge)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier