Alweer onderging SV Roeselare in het tussenseizoen grote veranderingen. Met Kenneth Vonck (doelman), Mladen La-zarevic, Björn Smits, David Vanhoyweghen (verdedigers), Boubacar Dembele, Azubuike Oliseh, Sekou Ouattara, Ivan Perisic, Gunter Van Handenhoven (middenvelders), Ab-dessalam Benjelloun, Harrie Gommans, Sherjill MacDonald, Ode Thompson en Thomas Troch (aanvallers) verlieten veertien spelers de club.

Ook Janne Hietanen, Yanis Papassarantis, Mourad Jalliti, Björn De Wilde, Mamady Kaba, Alexandre Topka en Benjamin Lutun ‘mogen’ weg.

Tot nu toe trok SV Roeselare zes nieuwe spelers aan: de keeper Sören Dutoit, de verdedigers Sergio Hellings en Bram Vandenbussche, de middenvelders Samir El Gaaouiri en Geoffrey Ghesquière en de spits Collins John. Jimmy Mulisa, vorig seizoen in de terugronde ter beschikking gesteld van SK Beveren, werd weer opgenomen in de A-kern.

Trainer-technisch directeur Dennis van Wijk wil er voor de centrale as in elke linie nog iemand bij.

VERDEDIGING

In doel blijft Jurgen Sierens een van de pijlers van de ploeg. Hij stond in de belangstelling van Germinal Beerschot, maar die club wou de transferprijs niet betalen die SV Roeselare voor zijn doelman van 33 jaar vroeg. Met Sören Dutoit (18) van SW Harelbeke werd er een jonge talentrijke keeper aangetrokken. Jonathan Bourdon ‘mag’ weg.

Ook op de flanken staat de verdediging er goed voor met de belofte-internationals Anthony Van Loo (rechts) en Jeremy Huyghebaert (links), twee verdedigers met offensieve impulsen. In het centrum van de defensie kende SV Roeselare in de oefenwedstrijden wel problemen. Damir Mirvic is gebleven, Mladen Lazarevic vertrok naar KV Kortrijk en de kopbalsterke Bram Vandenbussche kwam erbij. Er zal nog een linksvoetige centrale verdediger worden aangetrokken.

Sergio Hellings en BartGoossens zijn inzetbaar op rechts, Arturo ten Heuvel is het alternatief op links.

MIDDENVELD

In de ruit op het middenveld is Vincent Provoost defensieve middenvelder en worden de posities naast en voor hem ingenomen door Samir El Gaaouiri, aanvoerder Stefaan Tanghe en Joeri Dequevy, drie vaardige offensieve middenvelders.

Sergio Hellings (rechtsvoetig) en Arturo ten Heuvel (linksvoetig) zijn meer controlerende types. De jonge nieuweling Geoffrey Ghesquière komt niet in aanmerking voor het eerste elftal. Er wordt nog uitgekeken naar een centrale middenvelder met een groot atletisch vermogen.

AANVAL

Voorin vertrok met Sherjill MacDonald een belangrijke pion. Collins John is een ander type: een krachtige centrumaanvaller die goed met de rug naar doel kan spelen en van zijn tegenstander kan loskomen om gepast in de zestien meter op te duiken. In de voorbereiding gaf hij blijk van overgewicht, conditionele achterstand en een gebrek aan wedstrijdritme.

Mahamadou Dissa scoorde twee jaar geleden veertien keer, maar kon dat torinstinct vorig seizoen niet bevestigen. De Rwandese international Jimmy Mulisa, 1,90 meter en kopbalsterk, krijgt een nieuwe kans in de A-kern. Michel Ternest is een talentrijke jonge spits uit de eigen jeugdopleiding.

CONCLUSIE

Vorig seizoen verzekerde SV Roeselare zich na een zwakke heenronde pas via de eindronde van het behoud in de Jupiler Pro League. Van de ploeg die in de terugronde de rehabilitatie inzette, verloor het met Mladen Lazarevic, Ivan Perisic en Sherjill MacDonald drie basisspelers. Van de nieuwkomers toonde Samir El Gaaouiri zich in de voorbereiding al een aanwinst.

Hoe weerbaar SV Roeselare dít seizoen wordt, zal mee afhangen van de kwaliteit van de drie spelers die nog zullen worden aangeworven.

DOOR CHRISTIAN VANDENABEELE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier