Christof Van Goethem vindt in Antwerpen zijn gading.

Receptiehoekspeler Christof Van Goethem van Antwerpen maakt zich op voor een speciale match. Komend weekend staat de international oog in oog met Averbode, zijn vorige club. En op de vierde speeldag mag Van Goethem op bezoek bij kampioen Maaseik. Een confrontatie waar iedereen toch een beetje naar uitkijkt nadat de nieuwkomer in de liga in zijn openingsmatch vicekampioen Roeselare ei zo na direct een nederlaag aansmeerde. Maar het werd uiteindelijk 2-3. Toch een knap punt op zak.

Antwerpen is dan ook geen doorsneepromovendus.

Christof Van Goethem: “Met een budget van 325.000 euro ben je dat niet. Op drie jaar willen ze hier ergens staan; bij Maaseik en Roeselare. Deze club maakt bovendien de juiste keuze door eerst te investeren in de omkadering.”

Was het een grote overgang, de stap van Averbode naar Antwerpen?

“De begeleiding is hier beter. We hebben met Koen Embrechts een fysiektrainer, die was er in Averbode niet. Ik heb zo iemand nodig. Telkens ik in het verleden van de nationale ploeg terugkwam, stond ik qua conditie een pak verder dan in mijn club. Maar als je daar dan niet voort aan werkt, ebt dat weg. Nu blijf ik op het fysieke vlak in vorm.

“Met de hele ploeg trainen we twee keer per week met Koen. Ik doe daar met Bram Van den Dries, onze jonge opposite, nog twee keer bij. Olympische oefeningen, waarbij we bewegingen uit het volley nabootsen met gewichten. We focussen op kracht, snelheid en explosiviteit. De toestellen zijn hier ook vrij professioneel; je ziet hoeveel watt je duwt, zo heb je altijd een target.”

Trok die omkadering je over de streep?

“Toch wel. Dit is wat ik tot nog toe miste in mijn carrière. Ik kreeg nooit de kans om bij Roeselare of Maaseik te spelen, waar ik echt professioneel begeleid kon worden.

“Ik zat nu eigenlijk met het buitenland in mijn hoofd, maar dat ketste af. Antwerpen bleek ook een mooie uitdaging. Ik wil hier mee iets op poten zetten.”

Zette je nu een stap vooruit?

“We zitten wel met een beperkte groep. De basiszes kan wedijveren met de betere ploegen. Daarnaast heb je jonge, gedreven mensen die nog heel hard moeten werken.”

Jullie mikken wel op de play-off?

“Dat moet ons doel zijn.”

Denk je dat tegen Maaseik een prestatie als die tegen Roeselare mogelijk is?

“We hadden een superdag. En als je tegen Roeselare iets wilde doen, moest het toen. Maaseik staat al een stuk verder. Zijn we die dag ook top, dan geef ik ons veertig procent kans om iets te rapen. In het andere geval, zijn we klaar voor de slachtbank.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier