AS Roma wisselde nog maar eens van trainer.

Dat in de Serie A dit seizoen al elf trainerswissels doorgevoerd zijn, is vooral de schuld van AS Roma. Dat presenteerde vorige week al de vierde nieuwe trainer in een jaar tijd. Na Prandelli (die wegens ziekte van zijn vrouw niet eens aan het seizoen begon) en Völler gooide vorige week ook Gigi Del Neri de handdoek. Del Neri stapte vorige zomer over van Chievo naar Porto, maar werd daar na 45 dagen al aan de deur gezet. In Rome maakten problemen met de lokale pers en met een groot aantal spelers zijn leven erg moeilijk.

De redder in nood is een echte Romein. Bruno Conti, die vorige week zijn vijftigste verjaardag vierde, nam op 23 mei 1991 afscheid als speler bij AS Roma na de tweede landstitel in de geschiedenis. Naast die titel won Conti met Roma vier keer de beker, maar de mooiste herinnering was de wereldtitel op het WK 1982 in Spanje.

Na zijn carrière bleef Conti de club trouw, als hoofd opleiding. Uit het niets creëerde hij een jeugdschool die behoorlijk wat talent opleverde dat de laatste jaren doorstootte naar het eerste elftal. Met zijn aanstelling beoogt de club bij de spelers meer respect en inzet af te dwingen. Conti moet AS Roma minstens naar een Europees ticket begeleiden. Vorige woensdag kreeg hij de ploeg al een ronde verder in de Italiaanse beker. Voor die wedstrijd liet hij Antonio Cassano op de bank, ten voordele van de Braziliaan Mancini. Verwacht wordt dat Cassano, die eerder problemen had met Prandelli, Völler en Del Neri, zich nu gedeisd houdt : aan een monument als Conti die meer prijzen won dan de huidige ploeg in zijn geheel wordt bij AS Roma niet geraakt. Terwijl Conti in 75 dagen meer stabiliteit op het veld moet brengen, bereidt Roma in stilte de toekomst voor.

AS Roma-Udinese en Cagliari-Inter zijn de affiches in de halve finale van de Italiaanse beker die op 20 april (heen) en 12 mei (terug) gespeeld worden. Meeste ophef maakte de uitschakeling van AC Milan door Udinese. Milan verloor de terugmatch met liefst 4-1 nadat het de heenmatch maar met 3-2 won. Niet eerder in het seizoen incasseerde Milan, dat net negen opeenvolgend wedstrijden won, meer dan twee goals in een wedstrijd. Cagliari schakelde Sampdoria uit, AS Roma had penalty’s nodig om voorbij Fiorentina te raken. Eerder al plaatste Inter zich ten nadele van Atalanta. – Paolo Maldini verlengde zijn contract bij Milan tot 2007, middenvelder Massimo Ambrosini, tot 2008. (GF)

TOPSCHUTTERS : 1. Montella (AS Roma) 19 goals ; 2. Gilardino (Parma) 16 goals ; 3. Adriano (Inter) 15 goals ; 4. Shevchenko (AC Milan), Esposito (Cagliari) 14 goals.

(GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier