Maaseik en Kieldrecht favorieten in bekerfinales.

Zaterdag worden in de Lotto Arena in Antwerpen de eerste prijzen van het seizoen uitgedeeld – de obligate supercup even buiten beschouwing gelaten. De bekerfinales, dit jaar georganiseerd door Top Volley Belgium, mogen alvast rekenen op een meer dan behoorlijke media- en publieke belangstelling. VRT Sporza zendt de mannenfinale vanaf 20.30 uur live uit via Canvas+. Afgelopen zondag stond de teller van het aantal verkochte tickets al op meer dan 3500.

Top Volley Belgium wil de bekerfinales opwaarderen. Het spaarde daarvoor kosten noch moeite. Op een twintig vierkante meter grote video wall zullen de toeschouwers de voornaamste beelden opnieuw kunnen bekijken. De beste scorer van beide finales wint een individuele prijs. Als aardigheidje komt Clouseau-man Kris Wauters de opslag van de mannenfinale geven.

Noliko Maaseik start tegen VC Euphony Asse-Lennik als favoriet. De Limburgers toonden zich dit seizoen in de competitie al twee keer sterker dan hun tegenstanders. Ze hebben heel wat meer ervaring met het spelen van finales. Maaseik kan zijn vierde beker op rij pakken en zijn totaal op dertien Belgische bekers brengen. Opvallend daarbij is dat Vital Heynen er telkens bij was: negen keer als speler en de voorbije drie jaar als coach.

Zowel Maaseik als Asse-Lennik spelen deze week nog Europees. Maar het team van Heynen deed dat gisteren al en bovendien thuis, terwijl Asse-Lennik amper 48 uur voor de bekerfinale nog aan de slag moet in Perugia. De Brabanders beginnen dus als underdog aan de wedstrijd. Met de massale steun van het publiek – de Lennikse supporters vullen zaterdag meer dan twintig bussen – hoopt de ploeg van coach Alain Dardenne boven zichzelf uit te stijgen en voor de derde bekerwinst te zorgen in de clubgeschiedenis. Het moet daarbij gezegd: de laatste keer dateert al uit 1993.

Bij de vrouwen is achtvoudig bekerwinnaar Asterix Kieldrecht favoriet tegen Dauphines Charleroi. De cijfers die het team van Gert Vande Broek dit seizoen kan voorleggen, ogen indrukwekkend. In de Challenge Cup kan Kieldrecht zich vanavond kwalificeren voor de Final Four. Op Belgisch grondgebied verloor het dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. Eén waarschuwing: in de competitie verloor Kieldrecht pas afgelopen weekend zijn maximum, nadat het vijf sets nodig had bij Dauphines Charleroi.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier