Bij een zwaar geteisterd KV Kortrijk deed aanvaller Eric Ocansey het goed als linksachter.

Bij de promotie van KAS Eupen naar eerste klasse in 2016 wist iedereen wie het eerste grote jonge Aspiretalent zou worden dat aan een flinke meerwaarde verkocht zou worden. Niet de frêle Henry Onyekuru maar de sterke en snedige aanvaller Eric Ocansey.

Niemand had toen durven te denken dat Ocansey vier jaar later bij Kortrijk als linksback zou uitgespeeld worden. Het geeft enerzijds aan hoe krap Yves Vanderhaeghe de laatste weken qua bezetting zit, en anderzijds hoe moeizaam het Ocansey sindsdien vergaan is, met voor dit seizoen slechts 15 goals in 114 wedstrijden.

Op de eerste speeldag depanneerde bij Kortrijk de piepjonge Loïc Ritière. Tegen Gent en Eupen bezette Ocansey de linkerflank. Komend weekend wordt daar terug Kristof D’haene verwacht, tot nu out met een blessure.

De tactische wissel geeft ook aan dat Ocansey, die halfweg vorig seizoen van Eupen naar Kortrijk verhuisde, niet onmisbaar was rechts voorin. Zijn goeie prestaties van de afgelopen weken plezierden de trainer. ‘Eric zat na zijn aankomst bij KVK wat weggestopt in een hoek van de kleedkamer. Het is een gevoelige jongen, die, als zijn eerste acties mislukken, wel eens de strijd wil aangaan met de bal.’ Bestaat daar een oplossing voor? ‘Zorgen dat hij vertrouwen krijgt. Zo’n speler heeft veel liefde en begrip nodig, en dat is net wat we hem bij een ploeg als Kortrijk kunnen geven’, aldus Vanderhaeghe. Tegen zijn ex-club Eupen was Ocansey vrijdag een van de beteren. Door de vele blessures kan de Ghanees de komende weken wellicht ook op zijn favoriete positie tonen dat wat destijds van hem verwacht werd, er nog in zit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier