Iedereen denkt dat de verdediging de achilleshiel van de Rode Duivels is, maar wat moet er dan gezegd worden van onze aanval? Ik ben ervan overtuigd dat het koppel DenayerVermaelen naar zijn beste vorm zal groeien op het EK. Vergeet ook niet dat we een wereldkeeper in de goal hebben staan!

De aanvalslijnen in de oefenmatch tegen Finland zagen eruit als een kleurboek van een driejarige: er zat absoluut geen lijn in. Het wil wat zeggen als Jan Vertonghen daar de man van de match was. Eden Hazard kwam de bal laag opeisen om er daarna systematisch niets mee te doen. Kevin De Bruyne verdween daardoor af en toe uit de match. Toch vuurde hij weer een aantal perfecte voorzetten af, die dan niet werden afgewerkt door achtereenvolgens Batshuayi, Benteke en Lukaku. Een frustrerende avond voor King Kev. Zou hij na een tijdje niet beginnen te denken dat het gezelliger thuisblijven is bij vrouw en kind dan een EK spelen in Frankrijk?

Marc Wilmots maakte een tijdje geleden een grote inschattingsfout door Eden Hazard de kapiteinsband toe te wijzen. De flitsvoetballer nam de band over van de licht-uit-voetballer Vincent Kompany. Eden toetert in alle media dat hij de ster van het EK zal worden, maar wat heeft hij al verwezenlijkt bij de Duivels? Als we eerlijk zijn, heeft hij er al goede periodes op zitten bij Chelsea, maar bij de nationale ploeg is hij steeds een schim van zijn o zo grote talent!

De Bruyne schittert dan weer wel bij de Duivels en heeft alle recht om het spel naar zich toe te trekken. Daarnaast ontvlucht hij zijn verantwoordelijkheid niet en deinst hij er niet voor terug om ploeggenoten Lukaku en Origi terecht te wijzen op training! Kevin beseft maar al te goed dat we op het EK pas kunnen schitteren als iedereen zijn steentje bijdraagt, ook in de verdediging. Zo vergat ons godenkind Eden mee te verdedigen tegen Zwitserland. Hij vergat het meest rudimentaire beginsel van het voetbal: om aan te vallen moet je de bal hebben en die bal kun je alleen maar afpakken door te verdedigen.

Toeteren dat we de EK-titel al in handen hebben, lijkt me geen goed idee. Op die manier creëert de ploeg een grote druk op zichzelf. Eén man heeft het helemaal begrepen: Thibaut Courtois‘ nuchterheid strookt meer met onze Belgische mentaliteit. Laat ons eerst maar door de groepsfase geraken, vooraleer we over halve of finale spreken.

Ik trek alvast mijn supportersplunje aan en zit al klaar voor de volgende match. U ook?

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Wencke Hublou, Winksele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier