De Spaanse topklassers bereiden zich voor. Een overzicht.

Op 1 september gaat de Spaanse competitie van start, met op de eerste speeldag meteen twee Madrileens-Barcelonese duels. De wedstrijden Real Madrid-Espanyol en FC Barcelona-Atlético Madrid zullen ongetwijfeld op heel wat kijklustigen kunnen rekenen.

Het merendeel van de clubs hervatte rond half juli de trainingen. FC Sevilla zal bij het begin van de competitie het meeste wedstrijdritme opgedaan hebben. De Andaloesiërs haspelen in totaal 14 oefenpotten af. Real Sociedad moet zich met drie wedstrijden tevredenstellen.

Real Madrid trok eerst op stage naar Oostenrijk. In de eerste wedstrijd werd een plaatselijke selectie met 10-0-cijfers ingeblikt, maar vervolgens verloor de Koninklijke wel met 3-2 van Graz AK. Vorig weekend speelden de jongens van Vicente Del Bosque op hun eigen Santiago Bernabeutoernooi tegen Liverpool en Bayern München. Nog op het programma staan wedstrijden tegen Betis Sevilla, Benfica en Dinamo Boekarest, alvorens op 30 augustus de Europese Supercup wordt betwist tegen Uefacupwinnaar Feyenoord.

FC Barcelona ging op oefenkamp in Zwitserland. Na een 1-0-nederlaag tegen de Franse tweedeklasser Grenoble volgden twee zeges : 4-1 tegen Servette Genève en 2-0 tegen Lausanne. Terug in Barcelona hield het team van Louis van Gaal een oefengalop tegen Parma in het eigen Camp Nou. Onder meer dankzij twee goals van de Argentijnse aanwinst Riquelme werd vorige week vrijdag met 4-2 gewonnen. Na het toernooi van Ajax maakt Barça zich op voor de voorrondewedstrijden in de Champions League, waarschijnlijk tegen Legia Warschau, op 14 en 28 augustus.

Kampioen Valencia sloeg zijn tent deze zomer op in Nederland. Na een 1-0-zege tegen RC Genk werd 1-1 gelijkgespeeld tegen Groningen en 2-1 gewonnen van Twente. De Spaanse Supercup tegen Deportivo La Coruña staat op 17 en 25 augustus op het programma, eerst in Galicië, nadien in het eigen Mestalla.

Alavés en Bilbao, twee Baskische clubs, vertoeven momenteel in Engeland waar ze heel wat bereidwillige tegenstanders troffen. Norwich, Stoke, Bolton, West Bromwich en Birmingham voor de eerstgenoemde, Blackpool, Leicester, Huddersfield, Chester en Everton voor de tweede. Málaga en Villarreal bereikten de halve finales van de Intertotobeker. Málaga won zijn heenwedstrijd van Willem II met 2-1, Villarreal kwam niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Troyes. In het geval beide ploegen zich vanavond plaatsen, maken ze onderling uit wie naar de Uefacup mag. (DDv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier