Net als Jelle Vossen, die een jaar geleden voor Cercle Brugge koos, moest de held van Kazachstan-België, Marvin Ogunjimi, even weg van RC Genk om zijn carrière te lanceren. De spits, die gisteren zijn 23e verjaardag vierde, koos voor het Nederlandse RKC, waar hij voetbalde aan de zijde van BenjaminDeCeulaer, JordanRemacle en AlexDiGregorio.

“Marvin kwam een jaar na mij naar Waalwijk”, herinnert Remacle, zelf een ancien van Genk, zich. “Zijn verblijf bij RKC heeft hem veel deugd gedaan. Hij heeft er een ander voetbal leren kennen en deed er vertrouwen op. De twee doelpunten die hij tegen Kazachstan maakte, zijn typisch voor hem, altijd op de goeie plek staan en snel reageren op elke bal die blijft hangen. Ik vind hem de vos van het strafschopgebied.”

Di Gregorio, ook met een Genks verleden, vindt zijn ploegmaat van toen, nu veel zekerder van zichzelf dan weleer. Di Gregorio: “Marvin heeft die goals ook bij RKC gemaakt, ik vond hem destijds al een stevige, snelle spits die in staat was een bal bij te houden. Maar je zag toen nog dat hij twijfelde. Bij RKC maakte hij een doelpunt of acht, negen per seizoen. Op zich was dat niet slecht, maar om nu te zeggen dat hij bij zijn terugkeer naar Genk zeker was van zijn plaats door die prestaties? Neen. Ik denk dat de twee goals in de bekerfinale in 2009 heel veel voor hem hebben betekend. Vervolgens heeft hij volgens mij ook geprofiteerd van de uitleenbeurt van Vossen aan Cercle. Op die manier verdween er voorin een concurrent en kwam hij meer aan spelen toe.”

RonnyVanGeneugden is blij met de doorbraak van Ogunjimi, een van zijn poulains uit het opleidingscentrum van de club. Bij de beloften van Genk speelde Ogunjimi toen al met Vossen, maar ook met Christian Benteke, DavidHubert, SachaIakovenko en Sven Verdonck. Van Geneugden: “Verrast ben ik niet. Zijn kwaliteiten heeft hij altijd gehad: hij brengt diepgang, is snel en krachtig, weegt op een verdediging en hij is in staat om met de rug naar doel te spelen. Toen ik hoofdtrainer werd bij Genk, ben ik direct bij de directie gaan aandringen op een terugkeer. Dat was een serieus onderwerp van discussie. Zijn probleem was een gebrek aan regelmaat, hij was niet constant in zijn prestaties. Het is dat wat nu is veranderd, hij is meer volwassen. Hij heeft meer ervaring, en de geboorte van zijn kind heeft gezorgd voor meer verantwoordelijkheid. Hij neemt zijn vak nu ernstiger.”

DANIEL DEVOS

‘Bij RKC deed hij vertrouwen op.’

Jordan Remacle

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier