OHL Women

STERKTES EN ZWAKTES

OH Leuven plukte met Lola Wajnblum, Ellen Charlier en Charlotte Cranshoff maar liefst drie speelsters weg bij Standard. Wajnblum moet de ploeg de creatieve impulsen geven waar het vorig seizoen soms aan ontbrak en het wordt ook uitkijken naar Cranshoff, die op het middenveld een sleutelrol zal vertolken. Op korte termijn moet zij de leidersfiguur worden binnen de ploeg en piepjonge speelster als Valesca Ampoorter superviseren op het veld. Van de ervaring nieuwkomers wordt ook verwacht dat ze op de juiste momenten het ritme van de tegenstander breken en dat ze ervoor zorgen dat de ploeg zich negentig minuten aan het tactische plan houdt. Want op dat vlak kan het team nog stappen zetten.

OHL Women

TRAINER

Van een debuut gesproken. Jimmy Coenraets piloteerde OH Leuven naar een verrassende tweede plaats en hij werd in zijn eerste jaar als hoofdtrainer meteen uitgeroepen tot Coach van het jaar door Eleven Sports. Binnen de club wordt Coenraets omschreven als een gedreven iemand die de lat voor zichzelf, de staf en de speelsters heel hoog legt. Als hij er keihard moet invliegen om één procent te winnen, zal hij het zeker niet laten. Naast zijn job als hoofdtrainer is hij binnen de club ook voltijds aan de slag als Strategy & marketing officer in steun van CEO Peter Willems.

OHL Women
© Sportpix.be

AMBITIE

Beter doen dan vorig seizoen wordt moeilijk voor vicekampioen OH Leuven, want dat zou betekenen dat ze boven Anderlecht moeten eindigen. In de onderlinge duels pakten de Leuvenaren 1 op 12 en waren ze meestal een maatje te klein voor paars-wit. Meedoen voor de top drie wordt wel naar voren geschoven als een realistisch doel. Maar daarnaast willen ze net als de voorgaande jaren focussen op het individu. Zo wil OH Leuven de hofleverancier zijn van de Red Flames op het EK van volgend jaar in Engeland.

VEDETTE AMBER TYSIAK

De imposante verdedigster van 1,75 meter kwam vorig seizoen over van Genk en ze heeft zich intussen opgeworpen als the next best thing in het Belgische voetbal. Het is dus geen toeval dat ze een langdurig contract van drie jaar mocht tekenen bij OH Leuven, iets wat eerder uitzonderlijk is in het vrouwenvoetbal. Tysiak viel vorig seizoen op met haar spelintellect, snelheid en het lef waarmee ze mee opschuift na een interceptie. Bondscoach Ives Serneels aarzelde niet en gunde haar sinds het begin van het jaar een basisstek in de oefenwedstrijden tegen Nederland, Duitsland en Spanje.

TRANSFERS

IN

Linde Veefkind (SV Saestum, Ned), Charlotte Cranshoff, Lola Wajnblum & Ellen Charlier (Standard Fémina).

OUT

Louise Van Den Bergh & Sara Yüceil (gestopt), Noa Corbeels & Lotte Michiels (Fémina White Star Woluwe), Janne Geers (KRC Genk Ladies), Hanne Hellinx (Charleroi), Tine Schryvers (Club YLA).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier