Olivia Borlée (27) werd op 9 oktober geopereerd aan haar twee achillespezen, waar ze al enkele jaren mee sukkelde. ‘Ik ben blij dat ik die ingreep heb ondergaan, want sindsdien heb ik helemaal geen pijn meer’, vertelt ze, voor ze zich bij haar broers aansluit op stage in Lanzarote. ‘Zelfs wanneer ik mijn revalidatieoefeningen uitvoer, ondervind ik geen hinder meer.’ Olivia kan nog geen typische trainingsdag inlassen op dit moment, aangezien de revalidatie veel tijd in beslag neemt. ‘Twee weken geleden kon ik nog niet lopen. Ik zat toen in een rolstoel. Vandaag loop ik al zonder krukken. Maar ik ga langzaam vooruit.’

WOENSDAG 13 NOVEMBER

8:30

Ik ga ontbijten. Ik probeer iedere keer een evenwichtig ontbijt te nemen, ondanks het feit dat ik er niet echt op moet letten aangezien ik niet snel bijkom. Op dit moment van het jaar heb ik zelfs de neiging om twee à drie kilo spieren te verliezen.

9:30

Gedurende een twintigtal minuten doe ik een hele reeks mobiliteitsoefeningen. Ik probeer de geopereerde pezen te versoepelen, maar ook mijn voeten zelf. Ik moet die oefeningen twee tot drie keer per dag herhalen. Ik moet bijvoorbeeld een tennisbal laten rollen onder de zolen van mijn voet of mijn tenen naar mij toe bewegen. Die oefeningen zijn opgesteld door Didier Verhasselt, onze kinesist.

10:30

45 minuten lang wordt er een ijszak met een constante temperatuur van twee graden op mijn pezen gelegd. Dat laat me toe om mijn voet te ontzwellen en ontstekingen te voorkomen aan het deel van de voet dat de neiging heeft om op te zwellen. Dit is helemaal pijnloos.

12:00

Etenstijd. Ik moet toegeven dat ik hou van koken. En het is zeker aangenamer om dat ’s middags te doen dan ’s avonds, midden in het seizoen, wanneer ik uitgeput thuiskom.

13:30

Ik ga naar de kinesist voor een sessie van een uur. We gaan opnieuw werken om de bewegelijkheid van de voet te bevorderen. Er zijn ook oefeningen om de kuiten te ontspannen. Sinds een vijftiental dagen kan ik al zelf rijden, wat gemakkelijker is om me te verplaatsen.

15:00

Ongeveer een uur en 45 minuten doe ik aan krachtraining. Ik train alle delen van mijn lichaam, behalve mijn voeten uiteraard. Ik doe ook wat cardio op de fiets en werk wat aan mijn buikspieren.

17:00

Ik ga naar mijn lessen Engels. Sinds augustus heb ik privéles met een mevrouw en dat dankzij Adeps, het Franstalige Bloso. Ik ben van plan om die lessen verder te zetten na mijn komende stage in Lanzarote: drie keer per week in de winter, tweemaal per week in de zomer.

19:00

Tijd om me te ontspannen. Ik vermijd wel om te gaan slapen na middernacht. Op dit moment ben ik verdiept in een modeboek: Stratégies et dessous des grandes marques.

DOOR DAVID LEHAIRE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier