Naar vierjaarlijkse traditie pakt Sport/Voetbalmagazine ook deze keer uit met een Olympische Special. Die ligt vanaf morgen, donderdag, in de winkel.

Rode draad doorheen deze exclusieve gids zijn de Belgische olympiërs die in Rio hopen te schitteren. Uitgebreide interviews met zeilster Evi Van Acker, judoka Charline Van Snick, taekwondoka Jaouad Achab, wielrenster Jolien D’Hoore, zwemster Fanny Lecluyse, tienkamper Thomas Van der Plaetsen en hockeyer Felix Denayer. Telkens druipt de passie en de liefde voor de sport ervan af.

Maar ook verhalen over het carrièreverloop van zwemmer Pieter Timmers en discuswerper Philip Milanov, een portret van Yves Kieffer, de succescoach van het Belgische damesturnteam, en een analyse van de (altijd onderbelichte) tactiek van de Belgische 4×400 meterploeg, telkens weer meesterlijk uitgekiend door coach Jacques Borlée. Ook de marketingmachine rond Team Belgium wordt ontrafeld.

Verder komen de internationale sterren ruim aan bod. Zo trokken we naar Nederland, op zoek naar de roots van de nieuwe atletiekvedette Dafne Schippers,en voor een uniek interview met Epke Zonderland, de turner die met zijn fenomenale rekstokoefening voor een van dé hoogtepunten van de Spelen van Londen zorgde.

Daarnaast het fascinerende comebackverhaal van zwemmer Michael Phelps, de grootste olympiër ooit die na Londen gestopt was maar in Rio een laatste keer hoopt te schitteren, een portret van die andere wereldster, sprinter Usain Bolt, en een exclusief reisverhaal vanuit Kenia, waar we het (al dan niet duistere) geheim van de Keniaanse lopers probeerden bloot te leggen.

Verder belichten we ook kort vijf andere olympiërs die in Rio sportgeschiedenis kunnen schrijven – turner Kohei Uchimura, tienkamper Ashton Eaton, judoka Teddy Riner, beachvolleybalster Kerri Walsh en zwemster Katie Ledecky – én de olympische vluchtelingenploeg, met onder meer de Syriër Rami Anis, die in België verblijft en door ex-zwemster Carine Verbauwen klaargestoomd wordt voor Rio.

Naast dat alles gidsen we u doorheen de Olympische Spelen met een verhaal vanuit de buik van Rio de Janeiro – hoe leeft de olympiade daar? – en de volledige kalender, aangevuld met een analyse van het hoogtepunt en de Belg(en) van de dag.

Een onmisbare gids dus voor wie na het EK voetbal, en nog tijdens of na de Tour, zich zélf wil klaarstomen voor Rio.

DOOR JONAS CRETEUR

Rode draad doorheen deze exclusieve gids zijn de Belgische olympiërs die in Rio hopen te schitteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier