Er was een telefoontje van de Belgian Federation of Football Agents naar de voetbalbond nodig om het Belgische voetbal voor een nieuw drama in deze al bizarre zomer te behoeden.

Pierre François, CEO van de Pro League, zal het maar een formaliteit noemen. Op papier heeft hij gelijk, maar wat zou er gebeurd zijn mocht de Belgian Federation of Football Agents (BFFA) op 25 augustus niet alert gereageerd hebben? De BFFA wees de Pro League op een hiaat in artikel B4.66 van het bondsreglement, waarin de verlenging van de zomertransferperiode gemeld wordt, namelijk voor een bijkomende periode van 8 september tot 5 oktober.

In dat artikel gaat het immers enkel om internationale en niet om nationale transfers. In tegenstelling tot de rest van Europa zouden er in België dus geen transacties in eigen land kunnen plaatsvinden. Deze pijnlijke vergetelheid van François was voor de BFFA een volgende doorn in het oog na de reglementswijziging die de Pro League op 1 juli publiceerde met als doel het werk van voetbalmakelaars te reguleren.

Deze week komt het alvast tot een ontmoeting tussen beide partijen om de reglementswijziging, die zowel door de clubs als door de makelaars heel slecht ontvangen werd, aan te passen. Op die manier hopen alle betrokkenen een einde te maken aan de crisis die het Belgische profvoetbal de voorbije vier maanden doormaakte. Ondanks die crisis vroeg Pierre François aan de raad van bestuur van de Pro League om zijn contract met twee jaar te verlengen. Die plannen mogen even in de koelkast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier