Milan heeft het erg moeilijk met drie supervedetten.

Zonder zijn internationals en de geblesseerde Kaká verloor Milan vorige week woensdag vriendschappelijk met 2-0 van Lugano. Het was al de zesde nederlaag in acht wedstrijden. Vandaar dat voorzitter en Italiaans premier SilvioBerlusconi er zich mee kwam bemoeien.

Hij suggereerde trainer CarloAncelotti, die bij de rood-zwarten al sinds 2001 aan de slag is, om tegen Genoa uit te pakken met de drie offensief gerichte spelers die een Gouden Bal in hun prijzenkast hebben staan: Kaká , AndriyShevchenko en Ronaldinho. De oud-international ging op die suggestie in, maar een succes werd het niet. Verrast zal hij daar niet over geweest zijn, want herhaaldelijk liet Ancelotti al blijken dat het niet is omdat het bestuur een inspanning deed om Ronaldinho te halen, dat de rossoneri probleemloos de scudetto zullen veroveren.

Dat het bestuur er tot elke prijs Ronaldinho bij wilde, vindt hij nog altijd vreemd. Zelf had de trainer liever een echte diepe spits erbij gehaald, zoals EmmanuelAdebayor, SamuelEto’o of DidierDrogba. Ancelotti zal het niet met zoveel woorden toegeven, maar eerder liep hij ook absoluut niet warm voor de transfer van Ronaldo. Ook vond Ancelotti altijd dat Pato nog te licht was om alleen het gewicht van de aanval te dragen. Dat de Braziliaan nu in een dipje zit, verrast hem dan ook niet.

Ondertussen werd Ancelotti in een weinig bekend restaurant in Milaan gespot terwijl hij er een onderhoud had met afgevaardigd bestuurder AdrianoGalliani en met algemeen directeur AriedoBraida. Zou hij hen openlijk hebben durven vertellen dat het project van de voorzitter om tot elke prijs drie wereldvedetten te laten samenspelen, hem belet om volgens zijn geliefde 4-3-2-1 te spelen, waarmee hij in 2003 toch de Champions League en de Coppa Italia won?

Momenteel zijn de spitsen die de kwaliteiten hebben om alleen voorin te blijven, FilippoInzaghi en MarcoBorriello, echter niet inzetbaar, terwijl Shevchenko na twee seizoenen gesukkel bij Chelsea matchritme ontbeert. Om het team weer op het juiste spoor te krijgen, zal de coach misschien zelfs aan Kaká moeten vragen om anders te gaan spelen of zijn positie te wijzigen. En daar huivert hij van, net als van het feit dat zijn verdedigers bij counters van de tegenstanders numeriek in de minderheid geraken.

Tijdens het eerste kwartier van de WK-kwalificatiewedstrijd van Italië tegen Cyprus ontwrichtte Fiorentinaverdediger Alessandro Gamberini zijn rechterschouder. Fabio Grosso, de linkerverdediger van Lyon, brak twee ribben. Beide spelers zullen een maand moeten revalideren. In de voorbereiding op de wedstrijd tegen Georgië (2-0-winst, na twee treffers van Daniele De Rossi) brak GennaroGattuso, de middenvelder van Milan, zijn hand en ontwrichtte de controlerende middenvelder zijn pols. Rino moet worden geopereerd en heeft minstens één maand verzorging nodig. Hij werd in de selectie vervangen door AntonioNocerino, de middenvelder van Palermo.

Intermiddenvelder Luis Jiménez zal omwille van een verrekking in de linkerbil verschillende weken onbeschikbaar zijn. De Chileen is na Julio Ricardo Cruz, Marco Materazzi, Patrick Vieira, Adriano, Nicolás Burdisso en Nelson Rivas, de zevende speler van de club met spierproblemen. Middenvelder Dejan Stankovic liep in de WK-kwalificatiewedstrijd Servië-Frankrijk een blessure op aan de adductoren. Recent werden drie spelers van de kern geopereerd aan de kruisbanden ( Olivier Dacourt, Walter Samuel en Iván Cordoba) en één aan de schouder ( Cristian Chivu).

Nieuws van de Belgen in de Serie A en B: Rode Duivel Gaby Mudingayi kwam als invaller pas in de 60ste minuut op het veld. Anthony Vanden Borre, die 24 minuten speelde, feestte met FC Genoa bij de 2-0-winst tegen Milan. Doelman Jean-François Gillet (ex-Standard) werd verslagen door een penalty, en kwam daardoor met Bari niet verder dan een 1-1- gelijkspel tegen Brescia.

NICOLAS RIBAUDO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier