Jeugdigheid is de sterkte en de zwakte van Halen.

door Roel Van den broeck

De play-off halen, zich bij de eerste zes scharen, het is de ambitie van Halen, “en van wel meer ploegen in de Liga”, weet Franky Reijmen. De coach van Halen zag zijn ploeg “wat wisselvallig aan het seizoen beginnen.” Na acht competitiewedstrijden (drie gewonnen, vijf verloren) staat Halen zevende met negen punten. “We hebben wat punten laten liggen,” merkt Reijmen op, “maar dat was ingecalculeerd na de bewuste verjonging van de ploeg.”

Dit weekend spelen jullie thuis tegen het als vijfde gerangschikte Antwerpen, dus een van die ploegen die ook aanspraak maken op de play-off. Is dat een belangrijke test voor Halen?

Franky Reijmen: “Het is een thuiswedstrijd tegen een rechtstreekse concurrent, een wedstrijd die we willen winnen, meer zelfs, een wedstrijd die we móéten winnen. Die druk heb ik de groep toch opgelegd: als wij onze doelstelling willen realiseren, moeten we op een bepaald moment de punten beginnen te pakken.”

Wat zijn momenteel de sterke en zwakke punten van Halen?

“Fysiek staan we sterk en de jeugdigheid van het team vind ik ook een pluspunt, omdat de jongens enthousiast en hard werken en er telkens weer voor willen gaan. De jeugdigheid is anderzijds ook de zwakte. We missen ervaring en door een teveel aan enthousiasme maken we soms in elk onderdeel fouten die we niet mogen maken op dit niveau. De tegenstander krijgt daardoor vaak de kans om weer in de wedstrijd te komen en dat kostte ons al punten. Een ander probleem is dat de Braziliaan die we haalden ( Caique Oswaldo Fereira da Silva, nvdr), nog niet bracht wat we van hem verwacht hadden. Hij had voor wat meer stabiliteit kunnen zorgen en ook dat missen we nog een beetje.”

Kunnen jullie dit jaar opnieuw een Europees ticket behalen, of misschien beter: ziet de clubleiding een nieuw Europees avontuur financieel en organisatorisch wel zitten?

“Halen heeft een hele herstructurering doorgevoerd, en is daar nog steeds mee bezig, om een Europese campagne aan te kunnen. De club is helemaal doorgelicht om te kijken waar we goed werken en waar we nog kunnen verbeteren. Ze zijn heel slim geweest door na vorig seizoen voor verjonging te kiezen en daardoor niet in de toestand van veel andere clubs terecht te komen. Financieel en sportief zette Halen een stapje terug, maar het meerjarenplan waarvoor geopteerd werd, zal in de toekomst alleen maar renderen. Dat was een zeer verstandige beslissing die niet alle clubs hebben genomen. Het bekendste voorbeeld is uiteraard Averbode, waar ze eerst spelers kochten en daarna pas begonnen te denken aan hun budget. Dat is een heel domme manier van werken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier