Bekende namen willen Glenn Hoddle bij Tottenham opvolgen.

Twee jaar heeft Glenn Hoddle Tottenham onder zijn hoede gehad. Twee jaar waarin de ploeg in de schaduw bleef van buur Arsenal en Hoddle weinig lijn kon trekken in de prestaties. Beetje wisselvallig, beetje saai, met oudgedienden als Les Ferdinand of Teddy Sheringham, die voorin de dienst uitmaakten maar niet meer konden uitblinken zoals weleer.

Deze zomer gooide Tottenham het over een andere boeg en haalde een paar beloftevolle spitsen naar White Hart Lane. Frederic Kanoute kwam van West Ham, Bobby Zamora (Engels belofte-international) van Brighton en HelderPostiga, bijgenaamd Postigol, van Porto. Postiga is snel, technisch vaardig en kan vanuit het niets een goal maken. Met ook nog Robbie Keane als aanvaller achter de hand moest dat spetteren. De start van het seizoen werd evenwel gemist, met verlies bij Birmingham. Daarna kwam er een lichte heropleving, met winst tegen Leeds en een gelijkspel op Anfield, maar vervolgens werd weer drie keer op rij verloren. Hoddle kreeg de machine niet aan de praat en mocht vorige week gaan. Tottenham deed dat met een eenvoudig telefoontje van voorzitter naar manager.

Sinds nieuwjaar gaat het in vrije val met de Spurs, die in 24 wedstrijden maar 6 keer wonnen. Tottenham is, ondanks een jarenlang gebrek aan resultaten, toch nog wel een aantrekkelijke naam in Engeland. En dus postuleerden bekende namen als Gianluca Vialli, Radomir Antic en David Ginola voor de vacante job. Aan technisch directeur David Pleat om de juiste keuze te maken. (PTK)

TOPPER. De draw van Arsenal op Old Trafford krijgt nog een staartje. De FA gebruikte tv-beelden om acht spelers aan te klagen voor onbehoorlijk gedrag. Vieira, die rood kreeg, Keown, Parlour, Cole, Lauren en Lehmann riskeren samen 21 wedstrijden schorsing. Bij United moeten Giggs en Ronaldo voor de FA verschijnen. Solskjaer werd vorige week geopereerd aan de knie en zal drie maanden out zijn. INTERLAND. Sky, dat drie miljoen pond betaalde voor de live-uitzending van Turkije-Engeland, gaat akkoord met een co-uitzending op open net van de match, dit uit veiligheidsoverwegingen. BBC, Channel 5 en ITV mogen nu een bod doen. GARY KELLY haakt af als Iers international. De verdediger van Leeds speelde 52 interlands en maakte twee WK’s mee. MERSEYSIDE. Liverpool en Everton praten over het dubbel gebruik van één stadion. De Reds hebben bouwplannen, Everton borg de zijne op. (PTK)

TOPSCHUTTERS : 1. Van Nistelrooy (Man. United) 7 goals ; 2. Owen (Liverpool), Anelka (Man. City), Beattie (Southampton), Henry (Arsenal) 6 goals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier