Topvolley Antwerpen doet zijn naam alle eer aan.

Een droge 3-0. Dat was het resultaat van Topvolley Precura Schelde-Natie Antwerpen – Knack Roeselare op de tweede speeldag van de play-offs. Terwijl Roeselare met het levensbelangrijke duel bij Asse-Lennik voor de boeg achterblijft met de twee schamele puntjes die het meebracht na de reguliere competitie, rukte Antwerpen op naar een gedeelde tweede plaats. “De supporters beginnen al te dromen van de finale, maar de spelersgroep beseft dat er nog acht van de tien play-offwedstrijden gespeeld moeten worden”, zegt spelverdeler Sven Sophie (29). “Een Europees ticket in de wacht slepen was ons doel. Zodra dat binnen is, bekijken we het wedstrijd per wedstrijd. We beschikken over een team dat tegen elke tegenstander kan winnen, maar hoe ver ons dat brengt, zullen we wel zien.”

Als dat tot in de finale is, dan betekent dat Europees ticket meteen eentje voor de Champions League. Daarin mogen/moeten aantreden lijkt voor topclub in opbouw Antwerpen te vroeg. Sophie weerlegt: “De laatste jaren is Antwerpen er op structureel vlak enorm op vooruitgegaan. We spelen ook in een zaal die volleybal op hoog niveau toelaat. Ik denk dan ook niet dat de Champions League te vroeg zou komen. Het zou onverwacht zijn en snel maar niet té snel, volgens mij. Wij gaan ons dus niet inhouden.” ( lachje)

Dé blikvanger bij Antwerpen is ongetwijfeld de Deen Mads Ditlevsen. Als hoofdaanvaller moet hij de belangrijke punten maken en dat doet hij dit seizoen meer dan voortreffelijk. “Mads is momenteel de beste speler in België. Het is heel fijn om met zo’n klasbak samen te mogen spelen.” Onder coach Kris Tanghe, zelf een ex-topspelverdeler, is ook draaischijf Sophie aan een uitstekende campagne bezig. Bij het begin van het seizoen voelde hij nochtans de druk om het waar te maken als enige Belg in de basis. “Zo van: we hebben hier een goed team neergezet. Bewijs nu maar wat je kan, want als je deze kans niet grijpt, is het over.”

Hij greep zijn kans en over is het allerminst, zeker niet voor Antwerpen, hoewel ook Sophie zich ervan bewust is dat de kern van Topvolley minder breed is dan die van Maaseik en Asse-Lennik. “En ook binnen onze basisploeg moeten we op enkele spelers na individueel onderdoen voor de top twee, maar er staat een team. Die sterkte willen we uitspelen.”

ROEL VAN DEN BROECK