Sport/Voetbalmagazine praat elke week met een ambassadeur van SCOOORE! over zijn passie voor een eersteklasser.

Hoe ben je bij de club betrokken geraakt?

“Heel toevallig eigenlijk. Mijn vader had een plaatje van Lierse op zijn gsm staan, maar ik had dat per ongeluk gewist. Toen heb ik een mailtje gestuurd naar de club, met de vraag of dat beeld nog ergens te vinden was. Zo heb ik de mensen van Lierse beter leren kennen en niet veel later stond ik als vrijwilligster zelf foto’s te nemen.”

Ondertussen heb je daar ook je beroep van kunnen maken.

“Toen Maged Samy hier aankwam, vroeg hij of ik niet deeltijds voor Lierse wilde komen werken. Samen met mijn collega’s Ben Bruynseels en Pieter Moons zorg ik voor alles wat met de website en Lierse TV te maken heeft. Zo waren we er heel vroeg bij om leuke filmpjes te maken met de spelers, iets waar we vandaag nog geregeld over brainstormen. De komst van Walter Grootaers is op dat vlak zeker een troef, want die kent natuurlijk het klappen van de zweep. Ik ben best trots op een recent filmpje, waarbij je dankzij kleine cameraatjes de hele wedstrijdbeleving ziet vanuit het oogpunt van een speler, van de kleedkamer en de spelerstunnel tot het vieren met de supporters achteraf. Het leuke is dat we ook veel respons krijgen van de fans, en daar doen we het uiteindelijk toch voor.”

Zijn spelers wel happig om aan die filmpjes mee te werken?

“In het begin twijfelen ze soms, maar meestal draaien ze snel bij en zijn ze daarna zelfs vragende partij om nog eens mee te doen. Het is ook heel leuk om die gasten bezig te zien. Hernán Losada bijvoorbeeld spreekt soms vier talen in één zin: dan gooit hij er plots een woordje Arabisch tussen om iemand aan het lachen te krijgen. Vaak liggen we echt strijk tussen de opnames.”

Hoe willen jullie het imago van de club in de verf zetten?

“Het is natuurlijk doodzonde dat de zaak-Ye nog altijd aan onze club kleeft. De verantwoordelijken voor die zaak zijn allang weg en de club heeft zich intussen echt herpakt. Toch blijven mensen blijkbaar altijd naar die clichés grijpen. Lierse is meer dan alleen maar kamelen en Chinezen! Onze troeven? We zijn de grootste kleine club van het land en je ziet hier alle generaties door elkaar. Dat gaat van de kidsclub, tot de jongeren in het sfeervak en de oudere garde die met veel plezier verhalen over de gouden tijden vertelt.”

Komt Lierse dit jaar in de problemen?

“Neen, daar ben ik rotsvast van overtuigd. In de eerste plaats omdat we veel kwaliteit hebben, maar daarnaast hangt de ploeg ook heel goed aaneen. Onze spelers zijn weer trots om de kleuren van Lierse te dragen. Ook in de omkadering zit het goed: met Stanley Menzo is er een coach die streng maar correct met zijn spelers omgaat. Eric Van Meir, dat andere clubmonument, zorgt vooral voor realisme: het moet niet altijd mooi zijn, soms moet de bal er gewoon in. En dan is er nog Tomasz Radzinski, die als sportief verantwoordelijke heel dicht bij de groep staat. In die mate zelfs dat hij af en toe meetraint. Hij doet dat uit perfectionisme, en ook om aan de spelers te tonen dat hij niets vraagt dat hij zelf niet kan waarmaken. Waar zie je dat nog gebeuren, dat de technisch directeur in short en voetbalschoenen aan zijn werkdag begint?” (lacht) ?

DOOR JENS D’HONDT – BEELDEN: IMAGEGLOBE

“Lierse is meer dan alleen maar kamelen en Chinezen!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier