Standard heeft interesse voor Robert Waseige ? “Dan moeten we maar eens met hem gaan praten”” reageerde bondsvoorzitter Jan Peeters op dat bericht. Peeters sprak Waseige kort om hem te vragen wat er aan de hand was. 0″De bondscoach verzekerde mij dat hij van Standard niets hoorde, dat het wat hem betreft om een kwakkel gaat.” Eerder al gaf Peeters aan dat hij liefst de samenwerking met de huidige bondscoach doorzet, ook na het WK. Maar, waarschuwde hij al voor Tsjechië, dat hangt niet alleen van hemzelf af. Wél van de technische commissie en het uitvoerend comité. Waarop Karel Vertongen namens de technische commissie aangaf dat Waseige ook voor hem mag blijven. Peeters : “Dat zijn er al twee van de eenentwintig. Nu nog de negentien anderen overtuigen.”

Het standpunt van de voorzitter is niet veranderd. “Ik heb nooit weggestoken dat ik ook na het WK graag met hem door wil. Tot nu toe is er met geen enkele speler een probleem geweest. Dat was in het verleden wel eens anders. Maar ik ben niet diegene die beslist. Ik ben de voorzitter van een democratische instelling, waar de meerderheid beslist. Als het alleen van mij afhangt, gaan we door met hem. Ik wil een contractverlenging niet afhankelijk maken van het resultaat op zich. Op Euro 2000 gingen we er in de eerste ronde uit, maar er werd wél voor geknokt. Terwijl we bij de terugkeer van het WK in Frankrijk uitgejouwd werden. De manier waarop wordt gewerkt, speelt een grote rol.”

Peeters had een mogelijke contractverlenging zaterdag op de agenda van het uitvoerend comité willen plaatsen, maar ziekte hield hem aan het bed gekluisterd, waardoor het agendapunt veertien dagen werd opgeschoven. “Ik had aan het uitvoerend comité willen vragen : wat doen we, wachten of nu beslissen ? Dat is een moeilijk probleem. Stel dat wij na het WK beslissen om niet door te gaan, wat dan ? Dan zijn alle trainers al bezet. Ik weet dat in het verleden een paar keer beslist werd om voor een WK het contract te verlengen en dat dat niet altijd meeviel. Maar ik laat me niet vastpinnen op mogelijke precedenten. Je kan daar tegenover stellen dat met Thys en Goethals België ook een traditie heeft van bondscoaches die langer meegaan.”

Waseige is niet verrast dat zijn naam bij Standard genoemd wordt, maar lonkt niet in die richting, bevestigd dat hem niets werd gevraagd. Hij schikt zich naar de aanpak van de bondsvoorzitter en wil zijn voorbereiding op het WK niet verstoren door plots eisen te gaan stellen. “De voorzitter doet dat goed, met stijl. Ik volg hem. Je hebt niet de keuze in het voetbal van vandaag. Ik weet dat de voorzitter een voorstander is van mij. Of de liefde wederzijds is ? Vandaag wil ik die vraag niet eens stellen, laat staan ze beantwoorden. Ik doe mijn werk zo goed mogelijk en ik zie wel. Dat is mijn filosofie in het voetbal van vandaag. Op mijn leeftijd is dat niet onbelangrijk, er een filosofie op na houden. Dat helpt. Waartegen ? In mijn jeugd was een van mijn dromen om sportjournalist te worden. Nu niet meer, hoor.”

door Geert Foutré,

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier