Riquelme blijft bij Villarreal in de B-kern.

Barcelona leed vorig weekend zijn eerste seizoensnederlaag : tegen Villarreal gingen de Catalanen met 3-1 de boot in. Een goal van SantiCazorla en twee omgezette strafschoppen van MarcosSenna deden hen de das om. Villarreal behoudt daardoor een mooie tweede plaats. Het team lijkt opnieuw het niveau te halen waarmee het twee seizoenen geleden verrassend de CL bereikte. “Ik zag tekenen van zwakte bij de spelers van de tegenstander”, verklaarde coach ManuelPellegrini. “Onze zeer hoge pressing en het feit dat we geen ruimte weggaven, waren de sleutelfactoren van ons succes.”

Opvallende afwezige bij Villarreal was eens te meer JuanRománRiquelme. Tien dagen geleden scoorde de Argentijn met zijn nationale ploeg nochtans de twee doelpunten bij de 2-0-winst tegen Chili. Toch blijft hij bij zijn club al sinds het begin van het seizoen in de B-kern, omdat de nochtans begenadigde spelmaker en de Chileense coach nog altijd niet door één deur kunnen. De laatste zes maanden van vorig seizoen werd Riquelme verhuurd aan Boca Juniors. Hij wilde er ook graag blijven, maar de Argentijnse ploeg zat te krap bij kas om de 10 miljoen euro voor een definitieve overgang te kunnen betalen. De speler verklaarde nochtans dat hij, als dat zou helpen, zelfs bereid was om gratis te spelen.

Ook een nieuwe uitleenbeurt lijkt niet aan de orde. Villarreal wil zijn Argentijnse middenvelder het liefst tijdens de winterstop verkopen, om zo een gedeelte van het bedrag dat het in hem investeerde terug te verdienen. Riquleme blijft voorlopig dus op een zijspoor zitten, al toonde het Braziliaanse Fluminense zich erg gecharmeerd. Oud-international Branco verklaarde op RadioGlobo dat het een gedroomde transfer zou zijn. “Riquelme blijft een uitzonderlijke speler, die vorig seizoen op een schitterende manier de lijnen uitzette bij Boca Juniors in de Copa Libertadores. Als hij bij ons zou kunnen tekenen, zou ons dat enorm vooruit helpen.” Branco moest evenwel erkennen dat zijn droom financieel wellicht te hoog zal zijn gegrepen voor de club.

Bojan Krkic (17), het supertalent van Barcelona dat zich in positieve zin liet opmerken tijdens het EK onder zeventien jaar dat in mei in België werd georganiseerd, kreeg voor het eerst een basisplaats. Hij bedankte Frank Rijkaard met een doelpunt. Zo werd hij de jongste speler ooit die voor de Catalanen in de competitie scoorde.

Samuel Eto’o (26), de momenteel geblesseerde spits van Barcelona die eind november weer wil spelen, verwierf vorige week de Spaanse nationaliteit. Toch zal hij normaal gezien begin volgend jaar met Kameroen deelnemen aan de Afrikacup, als hij daarvoor van Barcelona de toestemming krijgt. Hoe machtig Barça ook is, wellicht kan het niet beletten dat zijn spelers, onder wie ook de Ivoriaan Yaya Touré, naar Afrika zullen afreizen.

Mahamadou Diarra (26), de Malinese verdediger van Real Madrid, zal omwille van de Afrikacup ook een maand onbeschikbaar zijn, maar de Koninklijke wil speciaal voor die periode een vervanger aantrekken.

Frédéric Kanouté (30), de Frans-Malinese spits van FC Sevilla, raakte na de interland tussen Togo en Mali geblesseerd in de herrie die ontstond toen heel wat toeschouwers op het veld kwamen.

Real Madrid leed zaterdag, op het veld van Espanyol, zijn eerste seizoensnederlaag. Naar de Spaanse voetbalbond werd een officiële brief gestuurd met de vraag of bondscoach Luis Aragonés wat meer respect kan tonen in zijn verklaringen tegenover Raúl. Het is dus wellicht geen toeval dat de bond het eerbetoon aan de aanvoerder van Real wil versnellen.

DANIEL DEVOS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier