Paulo Wanchope en Marcio Amoroso zijn de spitsen van het verrassende Málaga.

Málaga is een van de verrassingen van het seizoensbegin. Het Andalusische team staat vierde in de rangschikking met tien punten. Aanvaller PauloWanchope, die overkwam uit Manchester City, voelt zich al als een vis in het water. “Het gaat inderdaad erg goed”, beaamt hij als hij in het vliegtuig stapt om met Costa Rica twee interlands te gaan spelen tegen Guatemala en Canada. “Het team draait goed, ik ben in vorm en ik voel me al erg goed thuis in de Liga.” In Costa Rica is Paulo Wanchope een nationaal idool. De media volgen hem op de voet. Zelf zit hij ook niet om een straffe uitspraak verlegen. “Waarom zou ik met Málaga niet van de Champions League kunnen dromen ?”, vraagt hij zich af.

Zijn Braziliaanse spitsbroeder MarcioAmoroso leeft al evenzeer op wolkjes. “Bij het begin van het seizoen was het onze ambitie om het behoud te verzekeren, maar nu zouden we hoger moeten mikken”, meent hij. “Misschien niet de Champions League, maar toch wel de Uefacup. Malaga doet me een beetje denken aan Udinese. Met die kleine, maar goed op elkaar ingespeelde ploeg, slaagde ik erin om topscorer te worden van de Italiaanse eerste klasse. Ik droom ervan om die stunt in Spanje te herhalen. Ik ben nog niet helemaal waar ik zijn moet, maar ik benader toch stilaan mijn allerbeste niveau. Malaga kan ook rekenen op een buitengewoon publiek. Ik vind het fantastisch dat de fans ons zo steunen, want dat is niet bij elke ploeg het geval.”

“Ook al zijn ze misschien nog niet 100 procent op topniveau, onze twee spitsen beantwoorden al volop aan de hoop die we in hen hadden gesteld, toen we ze naar hier haalden”, geeft trainer GregorioManzano nog mee.

SPANJE

Jaime Orti, de voorzitter van Valencia, heeft ontslag genomen en wordt opgevolgd door de grootste aandeelhouder van de club, Juan Bautista Soler. Emilio Butragueño veranderde nu officieel van functie bij Real Madrid. In plaats van adjunct van de directie wordt hij sportief directeur ter vervanging van Jorge Valdano. “Ik zal zeker meer kritiek krijgen”, weet ElBuitre nu al. Edmilson, de Braziliaan van Barcelona, liep tien dagen geleden tegen Numancia een blessure op en werd geopereerd aan de meniscus van de linkerknie. Net als zijn ongelukkige ploegmaats Motta en Gabri zal hij wellicht zes maanden onbeschikbaar zijn. José Izquierdo, de rechterverdediger van Osasuna, verlengde zijn contract tot in juni 2008. Barcelona zal op 30 november ten voordele van de strijd tegen aids een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen een wereldselectie onder leiding van Johan Cruyff. Betis, dat was uitgenodigd voor de festiviteiten ter ere van het honderdjarig bestaan van FC Sevilla, legde de uitnodiging naast zich neer en doet niet mee. (DDV)

(DDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier