Paris Saint-Germain

Lionel Messi © belgaimage

TACTIEK

Iedereen vraagt zich af hoe PSG dat gaat doen: Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar in één ploeg opstellen. Het is alleszins slecht nieuws voor Angel Di María. Het is ook verrassend, omdat Mbappé nooit heeft uitgeblonken in een rol als zuivere nummer 9. De Fransman hoeft niet in de grote rechthoek te kamperen om goals te maken. Mauricio Pochettino breekt zich nog het hoofd over dat lastige vraagstuk met veel onbekende factoren.

Paris Saint-Germain

Maar het blijft natuurlijk een feit dat PSG een droomelftal heeft, dat normaal gezien in een 4-3-3 zal spelen om de nieuwe galactico’s te laten schitteren. Achter hen vormen Wijnaldum en Verratti de centrale draaischijven. Met de uitstekende Hakimi zou de Franse vicekampioen eindelijk een onbetwiste rechterflank moeten aangeworven hebben. QSI heeft dus nog maar eens de portemonnee ver opengetrokken om zijn Europese droom na te jagen. Voor de vierde keer in acht jaar zal het daarbij het pad kruisen van een Belgische tegenstander: Anderlecht in 2013/14 en 2017/18, Club Brugge in 2019/20 en dus dit seizoen.

Paris Saint-Germain

SMAAKMAKER Lionel Messi

Geen evidente keuze om een smaakmaker te kiezen uit het sterrenensemble dat ze in Parijs bij elkaar hebben weten te krijgen. Los van de Financial Fair Play is de club een verzameling van schitterende voetballers. Het zal hoe dan ook voor spektakel zorgen.

Dat uitgerekend Messi de overstap maakt naar de Franse hoofdstad zorgt ervoor dat PSG het beste team van Europa heeft. Op papier dan toch. Of het ook op het veld zal fonkelen is nog af te wachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier