Wat doe je in je vrije uurtjes ?

“Een beetje lezen in mijn boeken van de trainersschool en vooral veel met mijn dochtertje Jente ( 18 maanden, nvdr) spelen. Ik kan er echt van genieten haar bezig te zien. Ze is een vrolijk kind en als ik haar zie lachen, is mijn dag meteen goed. Buiten het voetbal, beoefen ik geen andere sporten. Het mag ook niet hé, want het risico voor blessures is te groot. Enkel fitnessen, dat doe ik wel af en toe.”

Lees je nog andere boeken ?

“Niet echt. In principe ben ik geen lezer. Enkel de sportkrant lees ik dagelijks. Lectuur over sportvoeding en die dingen interesseert me wel. Als je wat ouder wordt als topsporter, moet je daar toch een beetje meer mee bezig zijn.”

Stel dat je geen profvoetballer geworden was, wat zou je dan nu doen ?

“Waarschijnlijk werkte ik dan nog altijd in de bouw. Op school volgde ik de richting mechanica, maar ik moet zeggen dat ik niet echt zo handig ben. Zelfs in huis is Caroline diegene die de kadertjes omhoog hangt en de meeste klusjes opknapt ( lacht). Voor ik profvoetballer werd, heb ik zeven jaar in de bouw gewerkt. De aanpassing naar eerste klasse viel toen best mee, hoor. Ik heb lang het voetbal met het werk gecombineerd en dat is toch ook niet te onderschatten. Bovendien heb je als voetballer een mooi leven hé. In mijn ogen zelfs het mooiste dat er bestaat.”

Wie zorgde voor de inrichting van jullie woning ?

“Caroline ! Zij is echt goed in die dingen. We wonen nu in een voorlopige woning, want we zijn een eigen huis aan het bouwen in Zevergem. Decoratie en interieur is een hobby van mijn vrouw.”

Wat waardeer je het meest aan Caroline ?

“Alles ! Echt waar ! Ze staat altijd voor honderd procent achter mij en ik kan over alles met haar praten. Het is als vrouw niet altijd gemakkelijk om met een voetballer samen te zijn, want je moet toch veel opofferen, hé. Verder is ze heel lief en een schitterende mama voor ons dochtertje. Eigenlijk kan ik geen enkele slechte eigenschap bedenken.”

Welke cd ligt momenteel in je wagen ?

“( Lacht) K3 ! Mijn dochtertje is een grote fan. Zelf hou ik van alle genres muziek. In de wagen staat meestal Radio Donna op. Ook concerten pikken we regelmatig mee : Clouseau bijvoorbeeld. Verder gaan we af en toe naar een musical of een toneelstuk. Eén keer gingen we naar een opera, maar dat is toch niet echt mijn ding.”

Hou je van films ?

“Ja, van alle soorten. Je mag me gerust een filmliefhebber noemen. Dat hoeft daarom zelfs niet in de cinema te zijn. Ik kijk bijvoorbeeld ook graag eens thuis naar een thriller. We hebben een DVD-speler en Canal +.”

Waar kan je absoluut niet mee om ?

“Met liegen en bedriegen, stelen… Die dingen. Maar dat zal voor iedereen wel zo zijn zeker ? Tja, ook in het voetbalwereldje gebeurt het dagelijks.”

Wat zie je jezelf doen binnen tien jaar ?

“Ik hoop dat ik dan een goede trainer zal zijn. En buiten het voetbal… Ik heb er alles voor over om gezond en gelukkig te blijven met mijn gezinnetje. En wie weet : misschien is er daartegen ook wel een tweede kindje. Voorlopig is het daarvoor nog een beetje te vroeg, maar we zien wel.”

Wat zijn je mooiste herinneringen, zowel sportief als privé ?

“Sportief vooral dat ik het als voetballer gemaakt heb in eerste klasse in België. Privé zijn er twee dingen het allerbelangrijkst voor mij en dat zijn mijn vrouw en mijn dochter. Ik kan enorm genieten van de tijd die we met ons drietjes samen doorbrengen. Ik ben een echte familieman en houd van huiselijke warmte.”

door Ilse Peleman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier