Winter of zomer ?

De zomer ! Als trainer is de zomer zeker aangenamer, want in de winter is trainen niet altijd leuk met de kou en de regen. Ik heb ook gewoon graag dat het warm is. Voor mij kan het nooit te warm zijn.

Heb je groene vingers ?

Totaal niet ! In de tuin werken is echt niet aan mij besteed. Meestal houdt Gonda zich daarmee bezig en wanneer het echt nodig is, laten we iemand komen om het voor ons te doen. Ik moet zelfs bekennen dat ik in het huishouden ook niet echt veel help. Af en toe was ik wel eens af. (Gonda lacht : “Dat zal dan toch wel héél af en toe zijn.”) Oké, maar ik doe wel boodschappen.

Wat waardeer je het meest aan Gonda ?

Vooral het feit dat ze heel eerlijk is. Ze kan absoluut niet liegen. Verder zorgt ze ervoor dat alles steeds in orde is. Het moet steeds proper en ordelijk zijn in huis en ze vindt het bijvoorbeeld ook belangrijk dat ik deftig gekleed ben. Soms geeft ze daar wel eens commentaar op, maar meestal is dat niet nodig omdat ik het zelf toch ook belangrijk vind om netjes buiten te komen. Het enige wat me af en toe aan haar stoort, is dat het niet denkbaar is dat er eens iets blijft liggen. Soms moet het wat té netjes zijn. Ik kan best iets laten liggen tot morgen, maar Gonda heeft het daar moeilijker mee. Pas op, me eraan storen is sterk uitgedrukt hoor, laat ons gewoon zeggen dat we op dat vlak iets anders zijn.

Jullie hebben geen huisdier ?

Momenteel niet, maar we hebben wel lang een cavia gehad. Er zijn echter twee van die beestjes op korte tijd gestorven en Gonda trok zich dat telkens nogal erg aan. Je weet dat de kans erin zit dat je een dier sneller moet afgeven, maar het doet toch altijd verdriet. We hebben er dan maar voor gekozen om geen beestje meer in huis te nemen. Vroeger heb ik wel een hond gehad, maar ik vind dat wanneer je voor een dier kiest, je er ook veel mee bezig moet kunnen zijn.

Ben je een levensgenieter ?

Ik denk dat je dat wel mag zeggen. Ik hou ervan om samen met de vrienden eens een pintje te gaan drinken en maak ook graag plezier. Ik hou geregeld eens iemand voor het lapje… Zelfs op training zwans ik graag af en toe. Dat moet ook kunnen, vind ik. De meeste mensen die mij kennen, weten trouwens dat ze dat wel van mij kunnen verwachten.

Hoe belangrijk is je familie voor jou ?

Ik zie mijn familie enorm graag, maar ik ben niet iemand die de deur bij hen platloopt. Mijn zus en ik zien elkaar zeker niet elke dag, maar we weten wel dat we er voor elkaar zijn wanneer het nodig is. Vroeger passeerde ik wel dagelijks bij mijn ouders, maar die zijn allebei vroeg gestorven. Ik zou nooit ruzie kunnen maken met de leden van de familie. Met niemand trouwens. Voor mij verdient iedereen een tweede kans en kan er over heel veel gepraat worden. Enkel wanneer iemand echt zo ver gaat dat er iets breekt, hoeft het voor mij niet meer. Ook als trainer kan ik veel verdragen. De ene dag kan ik ongelooflijk uitvliegen tegen een speler, maar ’s anderendaags is dat bij mij vergeten. Ik ben zeker niet haatdragend.

Hoe breng je een vrije dag het liefst door ?

Normaal ga ik dan ’s morgens fitnessen en een uurtje lopen. Nadien ga ik met enkele vrienden wat kaarten. Dat is puur amusement voor mij. Dat lopen doe ik vooral voor mijn conditie en om mijn gewicht een beetje onder controle te houden. Wanneer ik sport, is mijn dag toch niet nutteloos geweest, hé. (Lacht.) Ik hoop zelfs ooit nog een marathon te kunnen lopen.

door Ilse Peleman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier