Je studeert nog. Welke richting ?

“Ik zit in mijn vierde en dus laatste jaar kinesitherapie op de Parnasse-hogeschool. Momenteel loop ik stage en binnenkort moet ik aan mijn eindwerk beginnen. Al van kindsbeen af was ik gefascineerd door het menselijke lichaam, bovendien heb je in de kinesitherapie veel sociaal contact. Die twee aspecten maken dat ik me zo goed voel in deze richting.”

Waar probeer je de tijd mee door te brengen als Thomas er niet is ?

“Ik doe aerobic en ik ga geregeld joggen in het park van Woluwe. Soms loopt Thomas mee. Dan loop ik op mijn gemakje en werkt hij aan het eind van onze jogsessie nog vlug zijn trainingsschema af. Andere sporten die me aanspreken, zijn badminton en tafeltennis. Verder verdiep ik me graag in boeken en dan vooral romans : Eric Emmanuel Schmitt, Marc Levy, René Barjavel enz…”

Theater en film is jullie gedeelde passie, geldt dat ook voor muziek ?

“Neen, Thomas luister heel graag naar Franse chansons, terwijl dat mij weinig zegt. ( Chatelle : “Axelle Red, Jean-Jacques Goldman…”) Ik luister een beetje naar van alles, ik heb niet één favoriet genre.”

Hebben Thomas en jij een favoriete vakantiebestemming ?

“We zijn deze zomer voor het eerst samen op zomervakantie gegaan. Naar Tunesië, een land dat ons zeer goed meegevallen is. Des vraies supervacances ! Aan het strand liggen, goed eten en veel wandelen. Dat willen we zeker nog eens overdoen. Vorig jaar zijn we ook een weekendje naar Wenen geweest.”

Wat voor iemand is Thomas ?

“Iemand op wie je kan vertrouwen, heel gewillig om de mensen te helpen. Hij schenkt veel aandacht aan zijn directe omgeving, die hij soms zelfs iets te veel probeert te beschermen.”

Waardoor raakte je gecharmeerd van hem ?

“Allereerst door zijn mooie glimlach (lacht). In de periode dat we onze eerste afspraakjes hadden, zat ik net in de blok, het viel mij toen ook meteen op hoe attent hij was. We voelden ons ook heel snel op ons gemak bij elkaar, dat gebeurt niet vaak bij een koppel.”

Heb je na anderhalf jaar al nieuwe karaktertrekjes van hem ontdekt ?

“Hij kan wel eens koppig zijn, maar dat duurt meestal niet lang. Thomas heeft zo zijn eigen ideeën en stapt daar niet snel van af. Hij moet dikwijls het laatste woord hebben, dus dat laat ik hem dan maar (lacht). Hij doet ook graag impulsieve dingen, uitstapjes die hij op het laatste moment organiseert, terwijl ik veeleer georganiseerd ben. Dat was in het begin ook wel wennen.” ( Chatelle : “En het feit dat Pascaline redelijk slordig is, terwijl ik eerder het opgeruimde type ben.”)

Ga je naar zijn wedstrijden kijken ?

“Ja, als hij mee mag doen ga ik elke thuiswedstrijd kijken ; als hij niet meedoet toch ook elke maand minstens één keer. In het begin was ik een beetje terughoudend tijdens de wedstrijden, ik durfde niet goed mijn emoties te tonen en ik snapte het spel niet helemaal. Ik keek meer naar de supporters rond mij. Nu spring ik geregeld recht of roep ik wel eens. Als Thomas op de grond ligt, ben ik ongerust, want ik weet dat hij geen komedie speelt. (Chatelle : “Dat is waar, ik zal nooit zomaar op de grond blijven liggen.”) Maar gelukkig ligt hij zelden neer (lacht).”

Vind je het nu moeilijk om een relatie met een voetballer te hebben ?

“Neen. Alleen hebben we onregelmatige schema’s, waardoor we goed moeten afspreken en organiseren. Je kan bijvoorbeeld nooit eens lang op voorhand een weekje vakantie plannen, dat is misschien nog het grootste nadeel van zijn beroep.”

door Matthias Stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier