Het is intussen anderhalf jaar geleden dat Patrick Decuyper, toenmalige CEO van SV Zulte Waregem, het stamnummer van KV Kortrijk wou kopen, maar de prijs die de familie De Gryse ervoor vroeg te veel vond. Sinds kort probeert Dirk Degraen in opdracht van Vincent De Gryse een koper te vinden. Maar ook Decuyper, die ondertussen weg is bij Zulte Waregem, is weer geïnteresseerd in KVK. Niet alleen om er in samenwerking met de club en de stad een voetbalschool op te richten, zoals de destijds door hem opgestarte Essevee Soccer Academy in Waregem en de academie in Senegal waar hij via Mbaye Leye bij betrokken is geraakt. Maar ook omdat hij een eersteklasser zoekt als afzetbasis voor de rijpe talenten van de voetbalschool die hij in Kortrijk wil oprichten en van eventuele andere academies (van hem of waar hij bij betrokken is).

Zondagavond ontvangt KV Kortrijk uitgerekend SV Zulte Waregem. De verhoudingen in Zuid-West-Vlaanderen liggen dit seizoen tot nu toe trouwens anders dan de voorbije jaren: KVK staat na de heenronde op een play-off 1-plaats en SVZW in de degradatiezone. Na een moeilijke start met veel blessures beëindigde KVK de heenronde met 15 op 21. Elimane Coulibaly, Benito Raman en Mustapha Oussalah blijken goed vervangen te zijn: Teddy Chevalier is diep in de spits basisspeler geworden, op rechts is Adam Marusic een revelatie, Tuur Dierckx is de nieuwe supersub en achterin zorgt Benoît Poulain voor rust. Met ook nog de komst van Lukas Van Eenoo en Anthony Van Loo en de terugkeer van Landry Mulemo en Alassane També is de kern versterkt in de breedte. Met Laurent Henkinet werd er ook een extra doelman aangetrokken. Zondag debuteert hij ter vervanging van de geschorste Darren Keet.

Een consequentie van de toename van gevestigde profs in de kern is ook dat er in de wedstrijdselectie al wekenlang geen plaats meer is voor beloftevolle A-kernspelers als Gregory Mahau (20), Dylan Ragolle (20) en Arno Claeys (20), jonge talenten die de voorbije jaren al hun debuut maakten in het eerste elftal en als uithangbord van de jeugdopleiding gebruikt worden. Laatstgenoemde, een kopbalsterke centrale verdediger met scorend vermogen, kreeg zelfs nog altijd geen contract(je). Who’s Next?, de promotieslogan van de KVK Jeugdacademie die eigen jeugd moet prikkelen om in de voetsporen van Brecht Dejaegere te treden, is momenteel meer van toepassing op kandidaat-kopers van de 25.000 aandelen van 1 euro die in 2001 met de oprichting van de cvba Kortrijk Voetbalt gecreëerd werden. Bij de geïnteresseerden worden ook John Bico en Mogi Bayat genoemd.

DOOR CHRISTIAN VANDENABEELE & JAN HAUSPIE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier