Adres: Kolenmijn Limburg Maaslaan 2, 3630 Maasmechelen

Tel.: 089 38 68 12

Website: patromaasmechelen.be

Email: patro.jeurissen@skynet.be

Twitter: PatroEisdenMM

Facebook: Patro Eisden Maasmechelen

Voorzitter-manager: Robert Stevens

Stadion: Gemeentelijk Sportpark

Capaciteit: 3000

Sponsor: Baillien, Tony Rus, Ops-Ale

Budget: 1 miljoen euro

STERKTES EN ZWAKTES

Patro Eisden gooit het over een andere boeg. Met de komst van trainer Brncic wordt bovendien gerekend op zijn uitgebreide netwerk en dat is er meteen aan te zien: de Limburgse ploeg kleurt een pak Waalser dan de voorbije jaren en vele testers passeerden de revue tijdens de voorbereiding. Er werd afscheid genomen van clubiconen als Joeri Vastmans en Kevin Debaty. Door de vele testers en het nieuwe systeem met een driemansverdediging (in 3-5-2 of 3-4-3) valt te verwachten dat Patro Eisden tijd nodig zal hebben om onder stoom te komen. Een sterke terugronde is waar ze op mikken.

VEDETTE

Davy Sroka begint aan zijn vijfde seizoen bij Patro Eisden. Hij groeide er ondertussen uit tot aanvoerder en publiekslieveling – getuige ook de persoonlijke fanpage die hij op Facebook heeft. Kan op het middenveld op zowat alle posities uit de voeten, maar rendeert het best net achter de tien. De dertigjarige Limburger vormt een koppel met het nichtje van voorzitter Robert Stevens en combineert tweede klasse met een job als postbode.

TRAINER

Eric Eurlings werd bedankt voor bewezen diensten, voorzitter Stevens achtte de tijd rijp om een versnelling hoger te schakelen. Drazen Brncic, die Union naar tweede klasse loodste, werd gecontracteerd. De ex-speler van AC Milan – waar hij nog samen speelde met Sjevtsjenko en Maldini – heeft een uitgebreid netwerk en staat voor tactisch voetbal uit de Italiaanse school. Hij leerde het vak door te trainen onder Héctor Cúper en Alberto Zaccheroni. Speelde in België ook nog voor Charleroi, Visé en Seraing en is gehuwd met een Luikse.

AMBITIE

Het nieuwe Patro Eisden koestert ambities en dat mag onder meer blijken uit het afscheid van coach Eric Eurlings, een man van de streek. Hij werd vervangen door de Kroaat Drazen Brncic. De doelstelling is minstens een plek in de top acht.

IN

Kevin Aka Etien (Visé), Joseph Biersard (Eupen), Siegerd Degeling (Lommel), Daniel Marius Mande (CS Balotesti), William Mauclet (Eupen), Etienne Wala Zock (Eupen).

OUT

Kevin Aka Etien (Visé), Joseph Biersard (Eupen), Siegerd Degeling (Lommel), Daniel Marius Mande (CS Balotesti), William Mauclet (Eupen), Etienne Wala Zock (Eupen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier