Twee gezichten toonde Lierse vorige woensdag in de heenwedstrijd voor de halve finales voor de beker. Voor rust trad het Club Brugge met te veel respect tegemoet, nadien zette het Club in Brugge op eigen helft vast. Deze week wil de club werk maken van de contractverlenging van hulptrainer Patrick Deman en keepertrainer René Cool. Dat neemt de ongerustheid bij trainer en spelers niet weg, al belooft eigenaar Leo Theyskens dat de komende twee weken de sportieve toekomst aan bod komt, “maar altijd binnen het haalbare budget.”

Huub Stevens blijft volgend jaar niet bij FC Köln en lijkt de nieuwe trainer van Roda JC te worden. Stuurt Stevens jouw onmiddellijke toekomstplannen in de war, Paul Put ?

Paul Put : “Helemaal niet. Er was contact, ik was gecharmeerd door de interesse, vooral toekomstgericht. Maar ik zat met mijn gedachten volgend jaar niet bij Roda JC.”

Hoe schieten de gesprekken over de sportieve toekomst bij Lierse op ?

“Niet goed. Er is een akkoord in de maak met de hulptrainer en de keepertrainer, maar ze zouden beter eerst praten met de spelers die eind contract zijn. Vrijdagmorgen kwam linksachter Hasan Kacic bij me klagen dat ze nog altijd niet met hem gesproken hebben. Op stage was beloofd dat ze met iedereen die einde contract is voor eind februari op zijn minst een verkennend gesprek zouden hebben. Maar Kacic weet bijvoorbeeld nog van niets, zijn contract loopt af en de club kwam een aantal verplichtingen nog niet na. Tot nu tekende alleen Mardulier bij. Met Nikolovski werd één keer gesproken, daarna niet meer. De toekomst van De Roeck hangt misschien samen met die van Nikolov-ski. Alleen Thompson gaat zeker weg. Voor hem moeten we op zoek naar een vervanger, maar die zoektocht kan pas beginnen als we weten wie van de huidige spelers blijft.”

Heb jij al gepraat over de sportieve uitbouw ?

“Vorige week zat ik nog met Gaston Vets aan tafel, maar wat ik wil, is al tijdens de oefenstage in Spanje op papier gezet. Daar staat op wie ik wil zien blijven en wie ik zie als mogelijke vervangers. Ook die willen weten waar ze aan toe zijn. Iedereen wordt ongeduldig. De club bevestigt dat er interesse is voor Delorge, maar meer weet ik niet. Yves Van der Straeten zei me ook dat hij een aanbieding heeft, ook al zou hij hier liefst zijn carrière afsluiten. Ook met hem werd daar nog niet over gepraat.”

Stoort dat je werken ?

“Mentaal begint het te wegen. We worden nu niet meer te laat betaald, maar het extra tikje inzet en concentratie dat de spelers in de heenronde uit zichzelf opbrachten, krijg ik er nu moeilijk bij.”

Tegen Club startte je met Laurent Delorge als diepe spits.

“Wat moest ik anders doen ? Thompson was ziek en Solari brengt niet wat hij moet brengen.”

Na de heenronde vond je dat Delorge nog te wisselvallig was in zijn prestaties. En nu ?

“Ik ben niet verrast door zijn prestaties, maar het blijft een speler die veel te weinig uit zijn carrière haalt. Je moet hem regelmatig prikkelen, hij neemt het uit zichzelf iets te gemakkelijk op. Maar ik zie al een heel verschil met vorig jaar. Als hij zich verder doorzet, heeft hij het potentieel om in de nationale ploeg op de rechter-flank te spelen. Niet als rechtsback, hoewel Anderlecht hem in die rol ziet. Misschien omdat hij dat tegen Anderlecht als gelegenheidsrechtsback goed deed. Maar ik denk niet dat dat zijn beste positie is.”

Tegen Club toonde Lierse net als in de competitie twee gezichten.

“Niet de prestatie op zich verbaasde me, wel dat ze dit op Club Brugge konden. Eerst kozen we voor wat meer gestalte, waardoor we meer verdedigend speelden dan normaal. Voor de rust stopten de spelers zich weg, nadien durfde iedereen de bal te vragen en zetten we Club hoog vast. Mij was gevraagd in Brugge de recette van de terugwedstrijd te redden. Als we op basis van die tweede helft doorgaan in de terugmatch zijn we niet kansloos. In de heenronde toonden we wat we waard waren, op de wedstrijden tegen de toppers na. Daarna hadden we door de blessures voor sommige posities geen alternatief. Daarom wil ik voor volgend jaar naast een goeie spits minstens alternatieven voor de vleugelverdedigers, mits het behoud van de huidige kern. Dan kunnen we op een plaats bij de eerste zeven mikken.”

Geert Foutré

‘Delorge heeft het potentieel om in de nationale ploeg op de rechterflank te spelen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier