PEC Zwolle

Art Langeler © Pro Shots/Sipa USA

Trainer Art Langeler 16/08/1970

? Is van opleiding sportdocent en combineerde de functie van gymleraar met die van voetbaltrainer in het amateurvoetbal.

? Werd in 2012 kampioen met PEC Zwolle in de Eerste Divisie.

? Hij verliet PEC in 2013 en was sindsdien hoofd opleiding bij PSV en trainer van enkele jeugdelftallen bij de KNVB. Daar was hij de laatste drie jaar Directeur Voetbalontwikkeling. Is nu terug op het oude nest.

transfers

In

Slobodan Tedic (Manchester City, Eng), Kostas Lamprou (RKC Waalwijk), Siemen Voet (Club Brugge, Bel), Jasper Schendelaar (AZ), Mees de Wit (Sporting CP, Por), Gervane Kastaneer (Coventry City, Eng).

OUT

Thomas Buitink (Vitesse), Benson Manuel (R Antwerp FC), Immanuel Pherai (Borussia Dortmund, Ger), Virgil Misidjan (FC Twente), Nigel Bertrams (FC Eindhoven), Xavier Mous (SC Heerenveen), Marc-Olivier Doue, Jesper Drost, Mike van Duinen (OFI Kreta, Gre), Reza Ghoochannejhad, Thomas Lam, Clint Leemans.

Bram van Polen
Bram van Polen© BELGAIMAGE

Smaakmaker Bram van Polen

Zeker niet de grote vedette van het stel, maar wel een echte clubman en daar mag in deze tijden ook aandacht aan besteed worden. Bram van Polen kwam na een seizoen bij Vitesse, waar hij ook de jeugd had doorlopen, terecht bij PEC. Hij begint dit jaar aan zijn veertiende seizoen bij de ploeg uit Overijssel, waarvoor hij liefst 357 wedstrijden speelde.

De linksback was niet altijd basisspeler en waar een ander al gauw aan een transfer denkt, bleef Van Polen zijn club dus altijd trouw en hij knokte zich telkens terug. Inmiddels is hij 35 jaar en zag hij de club duidelijk aan professionaliteit winnen, zo vertelde hij eens aan VI. ‘Zwolle voelde als een veredelde amateurclub. Heel sociaal, laagdrempelig. Dat gevoel heerst hier vandaag de dag nog altijd en dat is ook de kracht van deze club. Maar in mijn beginjaren ging alles er nog lang niet zo professioneel aan toe als nu. We trainden nog bij de amateurs van Be Quick ’28, hun krakkemikkige kantine was ons spelershome. Onder Jan Everse aten we bijna altijd frikadellen na de training.’

PEC Zwolle

Hij doet het er nog altijd goed op, op die vele frikadellen.

PEC Zwolle

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier