Leeftijd : 38 jaar.

Positie : middenvelder.

Clubs : Turnhout (jeugd), Boom (jeugd), Antwerp (jeugd en 1983/87), Germinal Ekeren (1987/91), Beerschot (1991/96), Poederlee (half jaar in 1997), Oostende (1997/98), Wilrijk (1999/2001).

Palmares : met Germinal Ekeren kampioen in derde en tweede klasse en een (verloren) bekerfinale in 1990 tegen Club Luik. Kampioen met Oostende in tweede klasse in 1998.

Mooiste herinnering : “De bekerfinale met Germinal en ook de titel in tweede met KV Oostende. Voorzitter Vergeylen van Oostende, die me al wilde toen ik nog bij Beerschot speelde, had een hele ploeg bij elkaar gekocht maar het klikte fantastisch tussen de spelers.”

Slechtste herinnering : “Het missen, tot drie keer toe, van de promotie naar eerste klasse met Beerschot. Het was drie keer net niet. Elk jaar deden we mee voor de titel maar eens de eindronde begon, was bij de meeste spelers de pijp uit.”

Beste trainer : “Sta me toe er drie te noemen. René Desaeyere, die tussen zijn spelers stond en de groep ook samenhield. Dennis van Wijk wegens de schitterende tijd bij Oostende en omdat hij net als ik Amsterdammer is. En Arie Haan. Toen hij nog speelde, keek ik al naar hem.”

Slechtste trainer : “Ook drie. Op nummer één Jean-Marie Pfaff. Die was meer met andere zaken dan met voetbal bezig. Herinner je de droogkast voor voetbalschoenen die hij bij Oostende introduceerde. Zijn aanstelling was uiteraard een enorme mediastunt, maar ik hoorde achteraf dat de bestuurslui daar veel spijt van hadden. Op twee James Storme, ook met alles bezig behalve met voetbal. En op drie Johan Vercruysse bij Wilrijk. Ik wilde er uitbollen, maar hij gunde het me niet.”

Beste generatiegenoot :Juan Lozano, Simon Tahamata en Vladimir Petrovic, de duif. Hij fladderde over iedereen heen.”

Vervelendste tegenstander : Ik ondervond altijd problemen met spelers die diep gingen. Tegen Henri Balenga van AA Gent heb ik een hele middag – vergeef me de uitdrukking – zwarte sneeuw gezien. Aangezien ik niet zo snel was, vond ik het veel makkelijker voetballen tegen spelers die de bal in de voet vroegen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier