Wat doe je zoal in je vrije tijd ?

Ik ben veel op de computer bezig : surfen, dingen opzoeken. Ik bouw namelijk modelvliegtuigen die werken op afstandsbediening en de meeste informatie daarover haal ik van het internet. Het gemiddelde schaalmodel is één meter vijftig lang, maar ik heb er ook één van meer dan twee meter. Verder basket ik ook wel eens in de tuin met de kinderen.

Muzikale voorkeur ?

Vooral Nederlandstalige muziek : Clouseau vind ik heel goed. Hun concert in het Sportpaleis heb ik niet gezien, maar onlangs gingen we wel naar een concert van Bryan Adams. Hoewel dat niet echt mijn genre is, was het optreden wel de moeite waard. Ik luister trouwens meer naar de radio dan naar cd’s. Radio Donna is mijn favoriete zender.

Op welk voorwerp in huis ben je trots ?

Op mijn bal. Die kreeg ik van de supporters van Sint-Truiden als meest verdienstelijke speler van 1998/1999. Dat vind ik toch wel een mooi aandenken en daar ben ik best trots op.

Voor wie heb je bewondering ?

Voor mijn vrouw ! Ze gaat mee uit werken en neemt daarbij nog een hele dagtaak in het huishouden voor haar rekening. Ik help wel mee, maar zij doet toch het grootste deel. In de sportwereld heb ik wel bewondering voor Kim Clijsters en Justine Henin. Wat zij presteren op hun leeftijd, is toch niet niets.

Volg je thuis ook alle mogelijke voetbalbeelden op televisie ?

Nee, zeker niet. Ik kijk natuurlijk wel naar de beelden van de Belgische competitie, maar het is niet zo dat ik elke match die op televisie wordt gegeven per se moet zien. Ik zal ook nooit thuisblijven om naar een voetbalwedstrijd te kunnen kijken die uitgezonden wordt.

Wat is je mooiste herinnering, zowel sportief als privé ?

Privé waren dat zeker de geboortes van de twee kindjes ( dochters Lieze en Sofie zijn respectievelijk zeven en vier, nvdr). Op sportief vlak was dat de kampioenstitel met Sint-Truiden in tweede klasse en de daarbij horende festiviteiten en euforie.

Welke periode uit je leven zou je graag nog eens overdoen ?

Alles ! Ik zou mijn hele leven nog wel eens willen overdoen en ik zou alles ook net hetzelfde doen. Elke periode heeft wel iets gehad. Het enige wat ik misschien toch anders zou doen, is tijdens mijn jeugdjaren wat meer op stap gaan. Vroeger kon dat echter niet wanneer je voetballer was. Dat werd niet getolereerd. Maar ja, ik mag niet klagen, en trouwens : ik haal mijn schade nu wel in, hoor ( lacht).

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit ?

Gewoon rustig luierend in de zon. Ergens in een warm land waar ik goed kan rusten en waar we lekker kunnen eten. Zon en water, meer hoeft dat niet te zijn.

Hoe kan je Ingrid het best omschrijven ?

Als een heel lieve persoon die altijd klaar staat om iedereen te helpen. Voor mij is ze zonder twijfel de ideale vrouw.

Wat vind je belangrijk in de opvoeding van de kinderen ?

Ze moeten goed luisteren en ook de school vind ik belangrijk. Ze moeten hun best doen en we proberen hen zo goed mogelijk te laten functioneren in de maatschappij.

Ben je gelovig ?

Soms. Wanneer er echt erge dingen gebeuren, verlies ik soms wel eens mijn geloof. Zo stierf onlangs Ingrid haar moeder… We hebben voor haar gebeden en zijn naar de mis geweest, maar het mocht gewoon niet baten ( wordt even stil).

En ben je bijgelovig ?

Toch wel, ja. Wanneer we een wedstrijd winnen, doe ik de week erop gegarandeerd alles hetzelfde. Ik neem bijvoorbeeld dezelfde route met de wagen om naar de club te rijden. Verder eet ik de dag van de wedstrijd ook steeds hetzelfde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier