Philips is eindelijk op de 3D-trein gestapt en wel met de nieuwe G-Line 273G3D. Wij voorspellen dat het reliëf van dit scherm eerder in bureaus dan in woonkamers naar waarde zal worden geschat.

Nadat eerst de gadgetfreaks al overstag waren gegaan, lijkt men nu in te zien dat een 3D-scherm ook zijn plaats in een kantoorruimte kan hebben. Het heeft lang geduurd vooraleer ze bij Philips overtuigd waren van het 3D-effect, maar nu proberen ze op hun beurt de pc-liefhebbers te overtuigen door in te zetten op de reliëftroeven van de G-Line 273G3D.

De nieuwste Philips wordt geleverd met bijbehorende actieve – en gelukkig ook herlaadbare – 3D-bril. Het mag dan wel een voordeel zijn dat er geen sprake meer is van de dure platte batterijen, toch zullen velen zich ergeren aan het feit dat er in het nieuwe scherm (met een diagonaal van 69 cm) geen draadloze ontvanger zit, zoals in tal van nieuwe 3D-televisies wel het geval is. De echte liefhebbers zullen ongetwijfeld de pest hebben in dat geklooi met draden op het moment dat ze van hun 3D-actie willen genieten.

Dankzij zijn geweldige connectiviteitstroeven (de G-Line 273G3D beschikt over een audio-uitgang en twee HDMI-uitgangen) kun je tegelijkertijd je Xbox 360 en je blu-ray dvd aansluiten. Daarmee lijken ze zich bij Philips toe te leggen op de filmliefhebbers en de gamers die zich graag volledig in het spel laten onderdompelen. Jammer genoeg laat de nieuwste Philips het in normale modus enigszins afweten en dat is dan weer slecht nieuws voor zij die dol zijn op games waarin constant kriskras door elkaar wordt bewogen, zoals bijvoorbeeld PES 2012 en FIFA 12.

Wat kleuren en contrast betreft, zit het wel goed, alleen is het 3D-scherm niet compatibel met de grafische kaart en de 3D Vision-bril van NVIDIA. Ook met bepaalde andere grafische kaarten – denk maar aan de AMD 5000-reeks – is de G-Line 273G3D niet compatibel. Je kunt dus maar beter goed lezen waarmee de G-Line 273G3D wel compatibel is… Kwestie van achteraf niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Ondanks die minpunten en de niet altijd even handige ergonomie van de toetsen, houdt de 273G3D de concurrentie in het vizier. Niet in het minst dankzij de prijs voor deze 27-duims Full HD, die dicht bij die van de Samsung- en LG-schermen ligt.

Meer informatie over de Philips G-Line 273G3D vind je op www.philips.be. Prijs: 299 euro. Onze prijs: 3,5/5

DOOR MICHI-HIRO TAMAÏ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier