Pierre Bourdin

© belgaimage

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. verdediger, Beerschot

Een Legoblokje dat klem geraakt was in de neus van een vijfjarig kind, is er na twee jaar weer uit gevallen. Eindelijk geloofden zijn ouders de jongen, want ze dachten dat hij al die tijd gelogen had toen hij zei dat er een Legoblokje in zijn neus zat. Heb jij ook een voorwerp waar je vanaf zou willen?

Sinds de lockdown zou ik zeggen: mijn gsm. Op het hoogtepunt van de epidemie kon ik ’s avonds na alle onheilsberichten over de evolutie van de cijfers wel een Dafalgan gebruiken. Zoals veel mensen heb ik van die periode gebruikgemaakt om te tuinieren en klusjes in huis op te knappen. Zonder mijn gsm voortdurend bij me was ik veel gelukkiger. Ik leefde meer in het moment.

Geld stinkt niet. Behalve voor Aki, een speurhond op de luchthaven van Frankfurt. Die Mechelse herder van negen jaar oud is getraind om al snuffelend cashgeld op te sporen en ontdekte 52.000 euro in de heuptas van een passagier. Was jij ook zo slecht in verstoppertje spelen?

Nee, ik was daar niet zo slecht in! Ik ben ooit een uur op de zolder van mijn ouders blijven zitten. Een plekje dat mijn vader me getoond had. Ik nam verstoppertje spelen heel serieus en ik wou pas uit mijn schuilplaats komen als ik zeker wist dat ik gewonnen had! ( lacht)

Twee Parijse vrouwen van 25 werden om tien uur ’s avonds door hun Flixbus achtergelaten op een snelwegparking niet ver van Rouen, toen ze terugkeerden van een weekendje Saint-Malo. Wat is jouw slechtste vakantieherinnering?

Onze terugkeer van de Galapagoseilanden. Een eerste vlucht naar Quito in Ecuador, een tweede naar Amsterdam en dan werd de derde, naar Brussel, geannuleerd. Na 24 uur reizen zaten we vast op Schiphol en de KLM liet het serieus afweten. Uiteindelijk zijn we zonder ticket op de Thalys gesprongen, zo’n chaos was het. Sommigen hebben een boete gekregen, wij niet. Mijn vrouw werkte voor Thalys, dat heeft ons geholpen bij de controle, vermoed ik… ( lacht)

Brittany en Briana Deane, een eeneiige tweeling die in 2018 trouwde met een andere eeneiige tweeling, zijn nu tegelijk zwanger. Heb jij ook zo’n alter ego?

Een boezemvriend wel, ja. Maar we delen niet alles. Hij is bijvoorbeeld onderwijzer, in Frankrijk.

Chris Dens, een tandarts uit Minnesota in de VS, vestigde een nieuw wereldrecord door te waterskiën op stelten van 3m35 hoog. Benut jij de zomer ook om nieuwe sporten te beoefenen?

Ik hou meer van reizen. Dit jaar heb ik nog een trekking gedaan door de jungle van Colombia, samen met mijn vrouw. Als ik dat in de kleedkamer vertel, verklaren ze me gek. Maar voor mij is dat hetzelfde als een extreme sport. Als jeugdspeler ben ik met PSG naar Zuid-Afrika getrokken en daar heb ik de zin voor avontuur te pakken gekregen.

In Frankrijk won een man 2 miljoen euro met de Lotto terwijl hij zich eigenlijk vergist had bij het invullen van het rooster. De man, die anoniem wil blijven, zou nu van beroep willen veranderen, een huis willen kopen en een van zijn dromen realiseren: een reis naar Japan. Wat zou jij doen als je de jackpot won?

Ik denk dat ik zou stoppen met voetballen, of toch op professioneel niveau. Ik zou alleen nog voor het plezier spelen, met mijn vrienden, zonder druk. Al moet ik wel toegeven dat ik de adrenaline van de wedstrijden wel wat zou missen.

Pierre Bourdin
Pierre Bourdin
© © Briana Deane/Facebook

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier